Breiflabbfilét nicoise

Breiflabb er helgens fiskeinnslag. En delikat fiskesort som med stor fordel kan nytes om og om igjen. Rikere hvitviner, gjerne basert på chardonnay, følger denne fisken på en forbilledlig måte. Derfor får du forslag til to franske godbiter.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Breiflabbfilét nicoise

Fremgangsmåte

Skjær fisken i tynne skiver, ca 1 cm. Skjær litt på skrå slik at skivene blir større. Vend fiskeskivene i hvetemel tilsatt salt og pepper. Stekes gyldenbrune i margarin/smør på middels varm panne, ca 3 minutter på hver side. Legg fisken over på et fat og hold den varm.

Sjampinjong, løk og squash skjæres i skiver og stekes myke i margarin/ smør. Legges ved siden av fisken på fatet. Sitron skjæres i tynne skiver og legges på hvert fiskestykke. Pynt med sorte oliven.

Tomatmos:
Hvitløk og tomatpuré surres i olivenolje ca 1 minutt. Del tomatene, ta ut kjerner og stilker og skjær tomatkjøttet i små terninger. Tilsett tomatene og ev tørre urter, kok opp og smak til med salt og pepper. Friske urter has i til slutt.
 

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen