BrewDog-kranene er åpnet

BrewDog-kranene er åpnet

Oslo har fått et nytt øleldorado som helt ufrivillig skjuler seg bak en lett-å-knekke-navnekode.

Vårens snakkis blant ølfolket har vært BD57 – BrewDog-baren i Markveien 57 som i Norge, i motsetning til alle andre steder, må leve bak et pseudonym.

Ikke bare eget øl

Innenfor dørene er det BrewDog for alle pengene, eller det vil si det er nok av annet øl her også. Daglig vertskap Jan Thomas Nybak og Maya Borrevik kan by på 20 øl fra fat. Ingen av disse er «industriøl», men ca 50/50 BrewDog og mindre bryggerier, norske og utenlandske.

Les om karene bak bryggeri- og barsuksessen

Ifølge Borrevik er dette et bevisst valg, også at antall øl på flaske ikke skal være for stort. Utvalget vil være 30-50, og BD57 satser heller på rotasjon for å få større variasjon. Baren vil også importere øl fra både Sverige og andre land.

Ikke minst skal det satses på vestlandsbryggerier som ikke har særlig stor distribusjon i Oslo, som Voss Bryggeri og 7 Fjell. 

Matmeny med pubtwist

BD57 er én av 28 BrewDog-barer over hele verden. Den norske utgaven er ikke helt som de andre, gitt det norske alkoholforbudet. Det er ikke mulighet til å selge merchandise, ei heller stille ut ølet og ikke selge aksjer. Equity for Punks som det kalles, er en populær gimmick.

Dog ikke bare gimmick, for denne form for crowdfunding er en av årsakene til at BrewDog har kunnet vokse så raskt og bredt siden starten i 2006.

Men app-en som BrewDog oppdaterer daglig med hvilke øl som finnes i tapp på de forskjellige barene, kan også brukes av øltørste nordmenn.

BD57 har også et utvalg av barmat med pubtwist. –Vi prøver å unngå pulled pork og ordinær burger som det er nok av på Løkka, sier Maya Borrevik.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen