Bar
BrewDog-kranene er åpnet

BrewDog-kranene er åpnet

Oslo har fått et nytt øleldorado som helt ufrivillig skjuler seg bak en lett-å-knekke-navnekode.
27 Juni 2015 - 19:58

Vårens snakkis blant ølfolket har vært BD57 – BrewDog-baren i Markveien 57 som i Norge, i motsetning til alle andre steder, må leve bak et pseudonym.

Ikke bare eget øl

Innenfor dørene er det BrewDog for alle pengene, eller det vil si det er nok av annet øl her også. Daglig vertskap Maya Borrevik og Jan Thomas Nybak kan by på 20 øl fra fat. Ingen av disse er «industriøl», men ca 50/50 BrewDog og andre bryggerier, både norske og utenlandske.

Les om karene bak bryggeri- og barsuksessen

Ifølge Borrevik er dette et bevisst valg, også at antall øl på flaske ikke skal være for stort. Utvalget vil være 30-50, og BD57 satser heller på rotasjon for å få større variasjon. Baren vil også importere øl fra både Sverige og andre land.

Ikke minst skal det satses på vestlandsbryggerier som fremdeles ikke har særlig stor distribusjon i Oslo, som Voss Bryggeri og 7 Fjell. 

Matmeny med pubtwist

BD57 er én av 28 BrewDog-barer over hele verden. Den norske utgaven er ikke helt som de andre, gitt det norske alkoholforbudet. Det er ikke mulighet til å selge merchandise, ei heller stille ut ølet eller selge aksjer. Equity for Punks som det kalles, er en populær gimmick.

Dog ikke bare gimmick, for denne form for crowdfunding er en av årsakene til at BrewDog har kunnet vokse så raskt og bredt siden starten i 2006.

Men app-en som BrewDog oppdaterer daglig med hvilke øl som finnes i tapp på de forskjellige barene, kan også brukes av øltørste nordmenn.

BD57 har også et utvalg barmat utenom det vanlige. Håpet er at publikum setter pris på at mat av høy kvalitet laget av gode råvarer også er gode følgesvenner til øl. -Det trenger ikke alltid være pulled pork og helt ordinær burger, det har man nok av på Løkka, sier Maya Borrevik.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her