Drikke
Brooklyn inntar trøndernes ølhelligdom

Brooklyn inntar trøndernes ølhelligdom

Lenge har det vært tisket og hvisket. Nå er det endelig klart hvordan det nye E.C. Dahls Bryggeri skal bli.
Redaksjonen
27 April 2015 - 20:07

- At vi har fått på plass denne løsningen er meget tilfredsstillende. Avtalen kommer som et resultat av en lang og positiv prosess for Carlsberg og Ringnes, godt støttet av et entusiastisk lokalsamfunn i Trondheim, sier administrerende direktør i Ringnes, Søren Brinck og legger til:

– E.C. Dahls Bryggeri skal bli en kulturinstitusjon både for Trondheim og for resten av Norge. Brooklyn Brewery har de siste årene høstet internasjonal anerkjennelse for sin evne til å brygge kvalitetsøl og for sin kreative tilnærming til bryggerifaget.

Dermed har E. C. Dahls-eierne valgt en etablert trend blant større bryggerier, nemlig å iføre seg en småskaladrakt .

Dette er de siste øltrendene  

Brooklyn Brewery vil ta utgangspunkt i essensen av E.C. Dahl når bryggeriet nå skal tas mot nye store høyder.

- Trondheims E.C Dahls Bryggeri har spilt en sentral rolle i utviklingen av den norske pilskulturen, og danner et unikt fundament når det nå skal utvikles et bryggeri for fremtiden. Brooklyn Brewery vil samarbeide tett med de norske bryggerne ved Dahls for å utvikle og lansere nye spennende øltyper ved bryggeriet, forteller Steve Hindy fra Brooklyn Brewery.

Dette er historien om Brooklyn Brewery

Nye E.C. Dahls Bryggeri skal bli et samlingspunkt for nye ideer og innovasjon. På bryggeriet vil det åpnes en restaurant som skal drives av en av Trondheims fremste restauratører, Roar Hildonen. - Å få anledning til å samarbeide med Brooklyn og den meget anerkjente bryggerimesteren Garrett Oliver er en ære, og det tilfører E.C. Dahls Bryggeri en helt ny dimensjon.

E.C. Dahls blir det andre bryggerisamarbeidet mellom Ringneseier Carlsberg og Brooklyn. For ett år siden åpnet et tilsvarende bryggeri i Stockholm, Nye Carnegie Bryggeri, og ga med det nytt liv til det tradisjonsrike, svenske bryggeriet Carnegie, kjent for sin Carnegie Porter-øl.

E.C. Dahls Bryggeri åpner på sensommeren 2016.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her