Brygger øl med «bergenskaffe»

Brygger øl med «bergenskaffe»

Bergens kaffebaron Herman Friele har bidratt med kaffebønner fra egen farm til 7 Fjells siste brygg.

Borgermester.
Borgermester.

Ølet er av typen brown ale som er brygget med spesialbrent Ipanema-kaffe fra Herman Frieles private kaffefarm i Brasil. At ølet har fått navnet Borgermester, er selvsagt fordi Friele var ordfører i Bergen mellom 2003 og 2007.

-Innenfor kaffe er det en sterk trend med kaffebarer og stor interesse fra publikum for spesialprodukter. Nå ser vi at det samme skjer med øl. 7 Fjell er kvalitetsgarantister, så det er gledelig å kunne bidra til den hyggelige kombinasjonen kaffe og øl, sier Herman Friele, største aksjonær i 7 Fjell Bryggeri.

Slik smaker 7 Fjells øl

7 Fjell Bryggeri startet produksjonen i fjor. Helt fra starten hadde de en klar ambisjon om å bli en nasjonal aktør i markedet for håndverksøl. Målet er allerede nådd. I dag har bryggeriet distribusjon over hele landet og selges i over 1000 dagligvarebutikker, i tillegg til serveringssteder og Vinmonopolet. Eksport til utvalgte europeisk land er også godt i gang. Totalt regner 7 Fjell med en omsetning på 14 millioner kroner i 2015.

–Siste «rekord» for et håndverksbryggeri i første hele driftsår var, så vidt jeg vet, Austmann fra Trondheim med 130.000 liter. I år regner vi med å selge 280.000 liter øl, så mottakelsen i det norske markedet har vært over all forventning, sier sier Jens Eikeset, daglig leder og medgründer i 7 Fjell Bryggeri.

På bildet er Herman Friele omkrnset av Gahr Smith-Gahrsen (tv) og  Jens Eikeset.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen