Kaffe
Brygger øl med «bergenskaffe»

Brygger øl med «bergenskaffe»

Bergens kaffebaron Herman Friele har bidratt med kaffebønner fra egen farm til 7 Fjells siste brygg.
Redaksjonen
12 November 2015 - 00:55
Borgermester.

Ølet er av typen brown ale som er brygget med spesialbrent Ipanema-kaffe fra Herman Frieles private kaffefarm i Brasil. At ølet har fått navnet Borgermester, er selvsagt fordi Friele var ordfører i Bergen mellom 2003 og 2007.

-Innenfor kaffe er det en sterk trend med kaffebarer og stor interesse fra publikum for spesialprodukter. Nå ser vi at det samme skjer med øl. 7 Fjell er kvalitetsgarantister, så det er gledelig å kunne bidra til den hyggelige kombinasjonen kaffe og øl, sier Herman Friele, største aksjonær i 7 Fjell Bryggeri.

Slik smaker 7 Fjells øl

7 Fjell Bryggeri startet produksjonen i fjor. Helt fra starten hadde de en klar ambisjon om å bli en nasjonal aktør i markedet for håndverksøl. Målet er allerede nådd. I dag har bryggeriet distribusjon over hele landet og selges i over 1000 dagligvarebutikker, i tillegg til serveringssteder og Vinmonopolet. Eksport til utvalgte europeisk land er også godt i gang. Totalt regner 7 Fjell med en omsetning på 14 millioner kroner i 2015.

–Siste «rekord» for et håndverksbryggeri i første hele driftsår var, så vidt jeg vet, Austmann fra Trondheim med 130.000 liter. I år regner vi med å selge 280.000 liter øl, så mottakelsen i det norske markedet har vært over all forventning, sier sier Jens Eikeset, daglig leder og medgründer i 7 Fjell Bryggeri.

På bildet er Herman Friele omkrnset av Gahr Smith-Gahrsen (tv) og  Jens Eikeset.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her