Brygger øl med «bergenskaffe»

Brygger øl med «bergenskaffe»

Bergens kaffebaron Herman Friele har bidratt med kaffebønner fra egen farm til 7 Fjells siste brygg.

Borgermester.
Borgermester.

Ølet er av typen brown ale som er brygget med spesialbrent Ipanema-kaffe fra Herman Frieles private kaffefarm i Brasil. At ølet har fått navnet Borgermester, er selvsagt fordi Friele var ordfører i Bergen mellom 2003 og 2007.

-Innenfor kaffe er det en sterk trend med kaffebarer og stor interesse fra publikum for spesialprodukter. Nå ser vi at det samme skjer med øl. 7 Fjell er kvalitetsgarantister, så det er gledelig å kunne bidra til den hyggelige kombinasjonen kaffe og øl, sier Herman Friele, største aksjonær i 7 Fjell Bryggeri.

Slik smaker 7 Fjells øl

7 Fjell Bryggeri startet produksjonen i fjor. Helt fra starten hadde de en klar ambisjon om å bli en nasjonal aktør i markedet for håndverksøl. Målet er allerede nådd. I dag har bryggeriet distribusjon over hele landet og selges i over 1000 dagligvarebutikker, i tillegg til serveringssteder og Vinmonopolet. Eksport til utvalgte europeisk land er også godt i gang. Totalt regner 7 Fjell med en omsetning på 14 millioner kroner i 2015.

–Siste «rekord» for et håndverksbryggeri i første hele driftsår var, så vidt jeg vet, Austmann fra Trondheim med 130.000 liter. I år regner vi med å selge 280.000 liter øl, så mottakelsen i det norske markedet har vært over all forventning, sier sier Jens Eikeset, daglig leder og medgründer i 7 Fjell Bryggeri.

På bildet er Herman Friele omkrnset av Gahr Smith-Gahrsen (tv) og  Jens Eikeset.

Forsiden akkurat nå

India er gatematens mekka - og den er som oftest vegetarisk

Indisk gatemat var tidligere ment for rickshawsjåførene som trengte så mange kalorier som mulig for færrest antall rupis. Nå har Indias gatemat funnet veien til så vel bryllup som til luksuriøse shoppingsentre. Snart trekker den også vestover, vær du sikker. Les hele saken

Til toppen