Bryllupsakevitt til Märtha og Ari

Den fornemme akevitten har fått navnet Bryllupsaquavit, og finnes kun i en serie på seks nummererte flasker. Ingen har tidligere fått smake de edle dråpene, som ble lagt i gamle sherryfat den 22. september 1971, samme dag som prinsesse Märtha Louise ble født. Siden har den ligget og ventet på fatlageret til Arcus på Hasle i Oslo.

- Tradisjonen er at vi fremstiller akevitt ved alle store hendelser i kongefamilien, det være seg barnefødsler, bryllup eller signing. Siden overrekker vi de edle dråpene ved en passende anledning. Så her har det aldri vært noen tvil om gavevalget, sier destillatør Halvor Heuch i Arcus Produkter. Også kronprins Haakon Magnus og Mette-Marit fikk spesialakevitt til sitt bryllup i fjor. Den akevitten ble lagt ned da kronprinsen kom til verden i 1973.

Det er destillatør Heuch selv som har signert akevitten til årets mest omtalte brudepar. Han beskriver Bryllupsaquavit som en edel og harmonisk akevitt, med rik og elegant aroma av krydder og sammensatte eiketoner.

- Fatlagring gjennom 30 år på svært gamle sherryfat har bidratt til modning og avrunding, slik at akevitten fremstår som svært kompleks og rik med lang, edel ettersmak, opplyser han. Heuch anbefaler at brudeparet nyter bryllupsakevitten romtemperert og i konjakkglass. Tre tiårs fatlagring er nemlig ikke enhver akevitt forunt. Toppakevitten til Arcus, Gilde Non Plus Ultra, er til sammenlikning "bare" lagret i tolv år.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen