Burgund til godpris

Denne tradisjonsrike produsenten leverer rimelige burgundere med karakter.
Aase E. Jacobsen
08 Mai 2008 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

De mindre kjente cru'ene i Burgund er de mest interessante når målet er mest mulig vin for pengene. Savigny-les-Beaune er en av landsbyene som peker seg ut og her holder Chandon de Briailles til.

Kvinner og biodynami
Denne gjennom sju generasjoner kvinnestyrte,

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

og nå også biodynamiske produsenten, har sine parseller i den beste delen av Savigny-les-Beaune, på grensen til naboen Pernand-Vergelesses.

De lager både vanlig kommune-savigny og premier cru. Og det er særlig denne siste som fremhever seg.

Lagrer godt
Briailles Savigny-les-Beaune 1er Cru les Lavières 2005 (56878) er en veldig ung, frisk, fast og samtidig elegant og delikat burgunder som sitt "uskyldige" utseende til tross har veldig godt lagringspotensial. Og en god representant for Chandon de Briailles' stil som er kjent for sitt raffinement fremfor kraft, og ikke minst for sin kapasitet til å vise frem vinmarkenes egenskaper over tid. Introduksjonen av biodynamisk jordbruk siden 2005 er et forhold som ytterligere vil forsterke denne karakteren.

Sjarmør
Også dens parallell fra Pernand-Vergelesses er en terroirdrevet og ufiltrert vin med svært lite fatpreg, laget av druer fra lavtytende vinstokker. Selv om denne landsbyen er mest kjent for sine hvite, og Chandon de Briailles lager en knallbra versjon, er den røde Pernand-Vergelesses 1er Cru les Vergelesses 2005 (56879), usedvanlig vellykket. Riktignok ikke like lagringsdyktig, men med høy skår på sjarmskalaen og en drøm som kan oppfylles allerede i dag. Best av alt er prisen som er veldig gunstig.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her