Burgund til godpris

Denne tradisjonsrike produsenten leverer rimelige burgundere med karakter.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

De mindre kjente cru'ene i Burgund er de mest interessante når målet er mest mulig vin for pengene. Savigny-les-Beaune er en av landsbyene som peker seg ut og her holder Chandon de Briailles til.

Kvinner og biodynami
Denne gjennom sju generasjoner kvinnestyrte,

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

og nå også biodynamiske produsenten, har sine parseller i den beste delen av Savigny-les-Beaune, på grensen til naboen Pernand-Vergelesses.

De lager både vanlig kommune-savigny og premier cru. Og det er særlig denne siste som fremhever seg.

Lagrer godt
Briailles Savigny-les-Beaune 1er Cru les Lavières 2005 (56878)  er en veldig ung, frisk, fast og samtidig elegant og delikat burgunder som sitt "uskyldige" utseende til tross har veldig godt lagringspotensial. Og en god representant for Chandon de Briailles' stil som er kjent for sitt raffinement fremfor kraft, og ikke minst for sin kapasitet til å vise frem vinmarkenes egenskaper over tid. Introduksjonen av biodynamisk jordbruk siden 2005 er et forhold som ytterligere vil forsterke denne karakteren.

Sjarmør
Også dens parallell fra Pernand-Vergelesses er en terroirdrevet og ufiltrert vin med svært lite fatpreg, laget av druer fra lavtytende vinstokker. Selv om denne landsbyen er mest kjent for sine hvite, og Chandon de Briailles lager en knallbra versjon , er den røde Pernand-Vergelesses 1er Cru les Vergelesses 2005 (56879) , usedvanlig vellykket. Riktignok ikke like lagringsdyktig, men med høy skår på sjarmskalaen og en drøm som kan oppfylles allerede i dag. Best av alt er prisen som er veldig gunstig.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Briailles Savigny-les-Beaune 1er Cru les Lavières 2005

Produsent:
Dom. Chandon de Briailles
Utvalg:
Tilleggsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
152,50 kr
Varenummer:
5687801
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Pernand-Vergelesses 1er Cru les Vergelesses 2005

Produsent:
Dom. Chandon de Briailles
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
249,00 kr
Varenummer:
5687901
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen