By på en Manhattan. Det gjør alltid solid inntrykk

By på en Manhattan. Det gjør alltid solid inntrykk

Hvem enn som oppfant denne fantastiske drinken, så gjorde han eller hun en sabla god jobb. Prøv denne vrien på oppskriften.

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Dersom vi ser tilbake på whiskeykulturen ved slutten av 1800-tallet, da denne drinken oppnådde stor popularitet, er det stor sannsynlighet for at den ble laget med rugwhiskey. Og det selv om det er langt mer vanlig å bruke bourbon som base i dag.

To ulike versjoner

Manhattan var faktisk den første drinken hvor vermut fikk en viktig rolle som ingrediens – og det kan vi være veldig glade for. I dens kjølvann har det nemlig kommet en mengde andre drinker bygget over samme lest, som martini, martinez, rob roy og negroni.

Se alle de spennende drinkene med vermut

Den beste ledetråden til drinkens opprinnelse kommer fra en historie skrevet ved begynnelsen av 1880-tallet av William Mulhall. Han jobbet som bartender ved det berømte utestedet Hoffmans House i 30 år. Han forteller at drinken ble oppfunnet av en mann kalt Black som holdt til på Broadway en gang rundt 1860.

Til ære for Churchills mor?

Ellers er denne historien kanskje den mest kjente, nemlig at den ble oppfunnet på Manhattan Club på en fest som ble holdt der i 1874 av sosietetskvinnen Jennie Jerome – bedre kjent som Winston Churchills mor.

Men siden hun var høygravid med Winston som for øvrig ble født 30. november samme år i England, er dette trolig mer en legende enn sannhet.

Foto: Julie H. Amundsen

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender .

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Manhattan

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

1.5 cl
vermut, søt
6
dæsjer Angostura bitters

Fremgangsmåte

Hell ingrediensene over is i et røreglass og rør med en lang barskje i 20-30 sekunder. Hell over i et avkjølt martini- eller coupetteglass. Legg en bit appelsinskall eller et cocktailbær (maraschinobær) oppi.

Tips 1: Prøv å lage drinken med rugwhiskey dersom du bare har brukt bourbon og vice versa.

Tips 2: Test forskjellige vermuter. Antica har en veldig fyldig smak som tar mye plass fra whiskyen, mens Martini Rosso lar whiskeyen være mer i fokus.

Vermut: Antica Formula, Martini Rosso  eller Dolin Rouge

Rugwhiskey: Bulleit eller Rittenhouse

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen