Sitron er den rÄvaren jeg liker aller best Ä ha i kaker. Den syrlige smaken sammen med sÞdmen fra sukkeret gir en deilig kombinasjon.
Sitron gir den lekreste likĂžr
Den sprĂž bunnen og den myke kremen i disse sitrontertene er en av mine favorittkombinasjoner.
Fantastisk aroma
Selvsagt kan sitron brukes i mange andre kaker.
PrĂžv en av disse fristende kakeoppskriftene
NÄr du kjÞper sitronen i butikken og lukter pÄ den, lukter den lite. Den kan vÊre sprÞytet med middel du absolutt ikke vil ha i maten din. Setter du tennene i sitronskallet, vil du kjenne at den er litt bitter i skallet.
Hvordan fÄr du bort bitterheten? Kok opp en god mengde med vann. Legg dine sitroner i en bolle. Hell kokende vann over sitronene og hell vannet bort rett etterpÄ. GjÞr dette to ganger. Kjenn den intense og rene duften av sitron spre seg pÄ kjÞkkenet.
Noen fakta om sitroner
- I dag dyrkes sitroner i stor grad i landene rundt Middelhavet og California.
- Sitrontreet blir 3-6 meter hĂžyt.
- Treet blomstrer Äret rundt, og derfor kan vi kjÞpe sitron ogsÄ Äret rundt.
- Sitronen skal vĂŠre blank og ikke ha tegn til brune eller blĂžte flekker. Den bĂžr vĂŠre ca 4,5 cm i diameter.
- Et godt kvalitetstegn er at fruktene er tunge i forhold til sin stĂžrrelse.
- Oppbevar frukten pÄ kjÞkkenbenken.
- Du fÄr ca 60 ml saft ut av en sitron og ca 1 ts ( 6 gram) skall hvis du rasper den.
- KjĂžp gjerne de som er minst. De har mest smak og er de saftigste.
- Det er ingenting som er sÄ deilig som terter fylt med sitronkrem og toppet med flÞyelsmyk marengs.
- Lag dem gjerne noen dager i forveien og frys dem ned. De tÄler det veldig godt.
TIPS: Â Lag dobbelt porsjon av sitronkremen og bruk dette som smaksetter i kremer eller i kaker. Se flere kokketips
Â