Californisk godbit

Denne californiske zinfandelen byr på usedvanlig mye vin for pengene. Lagre godt vil den også gjøre.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Påkostete zinfandeler kan være tunge å fordøye. Svære i alle ordets betydninger. De mest vellykkete er ofte de som er laget på veldig tradisjonelt vis og fra riktig gamle vinstokker . Edmeades i Anderson Valley, Mendocino, California, lager vin av druer fra noen av de eldste i verden. Ciapusci-vinmarken ble plantet i 1878 og er "still going strong".

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Vilt eller lam
Edmeades Zinfandel 2009 (52766) er vingårdens "enkleste" zinfandel, og ikke laget av druer fra de aller eldste vinstokkene. Men den er den eneste derfra som er å få tak i her til lands i øyeblikket. Og den holder i massevis for høstens rike kjøttretter av vilt eller lam. For her får du eleganse og mykhet i kombinasjon med rikdom, konsentrasjon og krydderpreg. De 15 prosentene med alkohol er veldig godt integrert i smaken.

Lager seg selv
Mye takket være Edmeades naturlige tilnærming til vinmaking. Her er det ingen som har dårlig tid, vinene får lage seg selv, ingen bruk av høyteknologiske hjelpemidler, uten tilsetting av gjær, minimalt med svovel og ingen klaring eller filtrering. Over tid vil de derfor produsere bunnfall og bør dekanteres.

Men Edmeades Winery er av relativt ny dato, fra 1963, og har kontrakt med flere av de historiske vingårdene rundt i Mendocino, i tillegg til sine egne i Anderson Valley. Da dr. Edmeades begynte å plante vinstokker ved landstedet sitt, lo alle av ham. Derfor kalte han også vingården sin for "Edmeades' Folly". Senere er det ingen som betviler Anderson Valleys kvaliteter. I 1988 solgte Edmeades-familien seg ut, men verdiene sitter fortsatt i veggene.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Edmeades Zinfandel 2017

Produsent:
Edmeades Vineyards
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
USA
Område:
Mendocino
Pris:
259,90 kr
Varenummer:
5276601
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen