Cava som konkurrerer med champagne

Cava som konkurrerer med champagne

Denne cavaen har kvaliteter som overgår enhver champagne i samme prisklasse. Den er nærmest som en Dom Pérignon-look-a-like.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Castillo Perelada Cava Gran Claustro Brut Nature Reserva 2008 (34293) har både god kompleksitet, flott skum og veldig god friskhet og fasthet, hvilket borger for et godt lagringspotensial.

Det er lett å forstå at den var huscava på El Bulli mens restauranten eksisterte, for den har veldig gode egenskaper på matbordet. Og er et supert alternativ til champagne som start på måltidet om det har mange små elementer med forskjellig smaker.

Les om produsenten her

Om den hadde vært en champagne, ville den ha sortert under kategorien blanc de blancs . Halvparten av druemiksen er da også chardonnay, resten er de typiske cavadruene xarel•lo og parellada. Det er også en av grunnene til dens champagnelignende karakter. Dessuten har den ligget to år på bunnfallet før omkorking, hvilket forklarer dens kompleksitet. Minstekravet for cava er ellers ni måneder, mens det for champagne er 15 måneder.

Også rød utgave

Denne cavaen kan takke en amerikansk president for sin eksistens. Da Dwight Eisenhower besøkte Spania i 1959, ble han servert Castillo Pereladas cava . Siden den ble så godt mottatt, ga det ideen til å satse på en luksusutgave som har fått navn etter klosterkjelleren hvor den modner. Det har også den røde versjonen, Gran Claustro 2002 (33416) som også er verd en smak, selv om den er i en annen prisklasse.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Castillo Perelada Cava Gran Claustro Brut Nature Reserva 2013

Produsent:
Castillo Perelada
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia
Pris:
319,90 kr
Varenummer:
3429301
91 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Gran Claustro 2006

Produsent:
Cavas del Castillo de Perelada
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Catalonia
Pris:
389,90 kr
Varenummer:
3341601
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen