Champagnekupp

Denne uken anbefaler vi en strålende champagne til en like fantastisk pris.
Aase E. Jacobsen
25 Oktober 2007 - 01:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Pierre Peters Blanc de Blancs Grand Cru Sans Dosage (49291) byr på det meste av det vi letter etter i en champagne. Eleganse, god friskhet og fine bobler samt nok fylde til å kunne fungere også til mat.

Den er dessuten knusktørr, kun et par gram restsukker, og det er helt naturlig.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Denne champagnen er altså uten såkalt dosage, sukkeroppløsningen som de aller fleste champagner tilsettes under omkorkingen.

Trenger tid
Best av alt er at den er en av de aller billigste champagnene som finnes i salg, og samtidig langt over de andre rimelige utgavene i kvalitet.

Så er da også Pierre Peters en produsent som kan faget sitt.

For det første holder dette i champagnesammenheng lille, huset til i Mesnil-sur-Oger, en av de aller beste landsbyene (grand cru) i Côte-des-Blancs. Få steder på jord gir tilsvarende raffinement og kraft til chardonnaydruen som her. Men den trenger ekstra lang tid på å vise sitt potensial.

Paradoksalt billig
Pierre Peters har ikke mindre enn 17,5 hektar i Mesnil, og har derfor mye druer å velge mellom til sine mange cuvéer. At hans extra brut er så rimelig, er egentlig et paradoks. Siden det ikke er mulig å dekke over noen mangler gjennom sukkertilsettingen, trengs det en ekstra ren og klar vin som base for denne champagnetypen.

Denne champagnen er listeført i det såkalte tilleggsutvalget.

Men - i skrivende stund er det enkelte polutsalg som har denne champagnen inne.

Klikk her for dagsaktuell lagerføring

Slik bestiller du fra tilleggsutvalget
Det er ikke noe i veien for at du kan bestille den til ditt lokale polutsalg, men minstekvantum er seks flasker.

Du sender da en epost til kundesenter@vinmonopolet.no og får deretter en bekreftelse på når varene kan hentes.

Siden det er liten produksjon av denne vinen, og mange om beinet, kommer det bare 3-600 flasker til landet annen hver måned.

Men denne champagnen er verd å vente på! Spesielt med tanke på hva vi har i vente av feiring i månedene som kommer.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her