Chilensk kupp

Denne chilenske rødvinen er i bedre form enn noensinne. Og prisen er fortsatt på riktig side av hundrelappen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Om du ikke har drukket chilensk rødvin på en stund, skal du prøve Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2013 (2605) . Den kommer garantert til å overbevise selv den mest tvilende. Her er nemlig masser av god rund frukt, fin sødme og nok syrer og tanniner til å gi et veldig harmonisk inntrykk. En deilig vin til de fleste retter med okse, lam eller and.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Året det gikk så glatt
Så mener produsenten Concha y Toro at dette er den beste utgaven de noensinne har laget av denne storselgende vinen. Årsaken er å finne i årgangen som beskrives som "året hvor alt klaffet". Temperaturen var 10 prosent lavere, og nedbøren under innhøstingen var 25 prosent under normalen. Noe som ga 30 prosent mindre avlinger enn vanlig. Mens det ikke nødvendigvis er av det gode overalt, er kombinasjonen svært gunstig for Chile .

Økende salg
Her er det nemlig sjelden problemer med å få frukten moden, heller tvert om. Høye temperaturer gjennom hele vekstsesongen gir gjerne svært sødmefylt frukt og høy alkohol, men ofte på bekostning av så vel friskhet som eleganse. Dessuten er avlingene ofte store, hvilket går utover konsentrasjonen og karakteren i den endelige vinen.

2007 derimot ga svært ren og kjølig frukt, god syre, fine tanniner og balansert alkohol. Kanskje det blir med vinene fra denne årgangen at Chile skal kunne ta igjen det tapte? I hvert fall har salget av chilensk rødvin økt betydelig så langt i 2008.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2013

Produsent:
Concha y Toro
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 1
Volum:
0.750l
Land:
Chile
Område:
Maipo Valley
Pris:
107,90 kr
Varenummer:
2605
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen