Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret
Foto: (Stiftelsen Norsk Gastronomi)

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.
24 September 2025 - 08:44

36 år gamle Christian Andre Pettersen er den som har deltatt i flest ganger i Bocuse d’Or. To ganger før har han vunnet den nasjonale konkurransen Årets Kokk, og to ganger før har han tatt gull i Europa-kvalifiseringen Bocuse Europe, mens de to Bocuse d’Or – altså selve kokkenes OL – ga bronse (i 2019 og 2021).

Christian Andre Pettersen har konkurrert siden 2014 og har nå solid Bocuse-erfaring foran sitt tredje forsøk. Foto: Stiftelsen Norsk Gastronomi

Nå gjør han det igjen. I første omgang med å vinne Årets Kokk 2025. Han må bli en av de 12 beste i Bocuse Europe i 2026, før han gyver løs på det som må bli hans livs største oppgave, nemlig å sikre Bocuse-gullet i januar 2027.

Han tar derfor en Rasmus Kofoed – danskenes mestvinnende Bocuse-kokk. Han ga seg heller ikke før han vant gull, etter først bronse, så sølv og til slutt gull i 2011.

– Dette har jeg forberedt meg til mentalt og fysisk de siste to årene, sier han til NRK etter å ha blitt Årets Kokk 2025. Han skryter av laget som utgjør Team CAP og legger til at de har gjort dette før. - Men samtidig skal vi møte mange gode kandidater. Vi kan ikke ta noe for gitt.

Innimellom eier og driver han Alter Ego i Sandnes. Christian Andre Pettersen er fra Bodø og har markert seg i nasjonale og internasjonale konkurranser siden 2014.

Med seg i Årets Kokk hadde han temaet sitt, commisen Hanna Korvald, 20 år, til daglig kokk på Spiseriet i Stavanger. Coach var Sebastian Gibrand, fra Gibrand/Sjöberg, Helsingborg i Sverige. Teamet fikk også prisen for Beste originalitet.

Teamets lammeservering. Foto: Tom Haga
Duo av ørret og norsk Kingfish var en av rettene som kommentatorene under konkurransen ble veldig begeistret for. Foto: Tom Haga

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her