Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret
Foto: (Stiftelsen Norsk Gastronomi)

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.
24 September 2025 - 08:44

36 år gamle Christian Andre Pettersen er den som har deltatt i flest ganger i Bocuse d’Or. To ganger før har han vunnet den nasjonale konkurransen Årets Kokk, og to ganger før har han tatt gull i Europa-kvalifiseringen Bocuse Europe, mens de to Bocuse d’Or – altså selve kokkenes OL – ga bronse (i 2019 og 2021).

Christian Andre Pettersen har konkurrert siden 2014 og har nå solid Bocuse-erfaring foran sitt tredje forsøk. Foto: Stiftelsen Norsk Gastronomi

Nå gjør han det igjen. I første omgang med å vinne Årets Kokk 2025. Han må bli en av de 12 beste i Bocuse Europe i 2026, før han gyver løs på det som må bli hans livs største oppgave, nemlig å sikre Bocuse-gullet i januar 2027.

Han tar derfor en Rasmus Kofoed – danskenes mestvinnende Bocuse-kokk. Han ga seg heller ikke før han vant gull, etter først bronse, så sølv og til slutt gull i 2011.

– Dette har jeg forberedt meg til mentalt og fysisk de siste to årene, sier han til NRK etter å ha blitt Årets Kokk 2025. Han skryter av laget som utgjør Team CAP og legger til at de har gjort dette før. - Men samtidig skal vi møte mange gode kandidater. Vi kan ikke ta noe for gitt.

Innimellom eier og driver han Alter Ego i Sandnes. Christian Andre Pettersen er fra Bodø og har markert seg i nasjonale og internasjonale konkurranser siden 2014.

Med seg i Årets Kokk hadde han temaet sitt, commisen Hanna Korvald, 20 år, til daglig kokk på Spiseriet i Stavanger. Coach var Sebastian Gibrand, fra Gibrand/Sjöberg, Helsingborg i Sverige. Teamet fikk også prisen for Beste originalitet.

Teamets lammeservering. Foto: Tom Haga
Duo av ørret og norsk Kingfish var en av rettene som kommentatorene under konkurransen ble veldig begeistret for. Foto: Tom Haga

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her