Cognac traditionel - øvrig

Redaksjonen
03 Oktober 2008 - 11:32

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Cognac traditionel - øvrig

÷ (90p)
Larsen X.O.
Larsen
Frankrike - AC Cognac
31754 Cuveco - kr 450,00 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Lys gyllengrønn. Flott edel duft med komplekse fattoner, eksotisk karakter, en del tørket frukt.
Smak: Stor fylde i anslaget, myk og innsmigrende med stor rikdom og god sødme, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Avec, gjerne med en kraftig sigar.
Vurdering: En litt gammelmodig, men svært rik xo, og ikke noe for de som foretrekker en frisk stil. 90 p (UÅ)
Laget av: 100% ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 10 års fatlagring (fra 10 til 40 års fatlagring avhengig av element).
Bestill her:

+ (89p)
Braastad X.O. Superior Très Vieille Rèserve
Cognac Tiffon
Frankrike - Cognac
55237 Vectura - kr 499,90 (70cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gyllenbrun. Rik og sødmefylt duft med krydder, tobakk og trevirke.
Smak: Bløtt fyldig og rikt anslag, fint fatpreg, ganske delikat, lang og kompleks ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En veldig innsmigrende xo som mange vil like. 89 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ca. 25 års fatlagring
Bestill her:

+ (87p)
SO X.O.
Soerlie
Frankrike - Cognac Tradisjonell
44417 VSD - kr 396,50 (70cl)
Bestillingsutvalg
Vinetum
Farge og duft: Gyllenbrun. Fin duft av tørket frukt, nøtter, fat, aprikos, blomster.
Smak: Fruktig anslag, god og varm med fint fatpreg, stofflig og ganske edel med fine krydder- og fattoner mot slutten, sitter godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En litt polert cognacstil, men likevel godt laget. 87 p (UÅ)
Laget av: 100% ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Farsund Cognac X.O.
Maison Roullet Fransac
Frankrike - Cognac
34236 Vectura - kr 468,50 (70cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Lys gyllengrønn. Litt skarp duft med en del fat, tørket frukt, fat, utbrent bål og hamp.
Smak: Relativt fyldig anslag, skarp i midten, varm og rik med tydelig fat- og nøttepreg samt litt sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Til en sødmefylt kaffe.
Vurdering: En ganske kraftig xo. 86 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Skarven X.O.
Larsen
Frankrike - Cognac
41636 Cuveco - kr 610,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllen. Elegant og ganske rik og kompleks duft med god sødme, tørket frukt, karamell, kaffe, ristete nøtter.
Smak: Sødmefylt anslag, stor og rund med god frukt, en del sødme, en del fat i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec, gjerne sammen med en kraftig sigar.
Vurdering: For de som liker en sødmefylt xo-stil. 86 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Nansen X.O.
H. Mounier
Frankrike - Cognac
33673 Vectura - kr 409,00 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Eurowine
Farge og duft: Ravgul. Blomster, tørket frukt, krydder, kvae og fat.
Smak: Fruktig anslag, bløt og sødmefylt, veldig fruktig stil, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En veldig lettdrikkelig xo, særlig for nybegynnere. 85 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc, folle blanche
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 20 års fatlagring.
Bestill her:

(85p)
Erling Skakke X.O. Vieille Rèserve de Famille
Michel Bonnin
Frankrike - Cognac
55223 Cuveco - kr 499,90 (70cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Brungyllen. Dempet lett sødmefylt duft med blomster, krydder, fat og nøtter.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, veldig myk og en tanke rustikk, sitter en god stund. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: For de som liker en sødmefylt cognacstil. 85 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18-20 års fatlagring
Bestill her:

(84p)
Karl Johan X.O.
Strag
Frankrike - Cognac (tradisjonell)
43336 Vectura - kr 567,30 (100cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk brun med grønnskjær. Sødmefylt duft med noe fat, krydder, trevirke, sitrus.
Smak: Ganske fyldig, men veldig sødmefylt, en del sjokolade utover, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En veldig sødmefylt cognac med et vellagret preg som gjør at den ikke tipper over i det altfor kommersielle. 84 p (UÅ)
Laget av: 100% ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Thor Heyerdahl X.O.
CGEVF
Frankrike - Cognac
43343 Vectura - kr 398,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Robert Prizelius
Farge og duft: Gyllenbrun. Ganske fatpreget duft med en del nøtter, karamell, parfyme.
Smak: Rund og bløt med mye søte mørketoner, strammer seg noe til mot slutten, sitter bra. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En kommersiell xo-stil, men likevel bra laget. 84 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 6 års fatlagring
Bestill her:

÷ (83p)
Nordlys Cognac X.O.
Maison Roullet Fransac
Frankrike - Cognac
33917 Vectura - kr 429,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Lys brun. Mild duft med noe fat, krydder, nøtter og appelsin.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk og sødmefylt, god fedme, mye frukt, men mangler litt friskhet. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: En veldig bløt xo for nybegynneren. 83 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Claude Chatelier X.O.
Cognac Claude Chatelier
Frankrike - Cognac
32806 VSD - kr 289,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Brungyllen. Litt uelegant duft med brent tre, krydder, sjokolade og appelsinskall.
Smak: Følger duften, litt rustikk stil, en del sødme utover, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Avec, gjerne sammen med en mild sigar.
Vurdering: En litt vel rustikk xo. 82 p (UÅ)
Laget av: Colombard og ugni blanc.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Garde Impériale X.O.
Vign. le Maine Pertubaud
Frankrike - Cognac Tradisjonell
55299 Vectura - kr 299,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllen. Sødmefylt duft med noe krydder, karamell, urter og trevirke.
Smak: Følger duften, ganske sødmefylt, men ok tørrhet og bløt munnfølelse, sitter noe. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En ok cognac for de som liker en folkelig bløt stil. 82 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc, folle blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

÷ (81p)
Erling Skakke X.O. Cuvée Henrik
Bonnin Père & Fils
Frankrike - Cognac (Tradisjonell)
55769 Cuveco - kr 429,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys gulbrun. Ok om enn litt rustikk duft med en del tropisk frukt, blomster, fat og lys tobakk.
Smak: Bløt tvers gjennom, mye sødme, en del trevirke i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: Veldig søtladen cognacstil, men enkelte liker jo mye sødme, og den er jo ren nok. 81 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her