Cognac traditionel - øvrig

Redaksjonen
03 Oktober 2008 - 11:32

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Cognac traditionel - øvrig

÷ (90p)
Larsen X.O.
Larsen
Frankrike - AC Cognac
31754 Cuveco - kr 450,00 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Lys gyllengrønn. Flott edel duft med komplekse fattoner, eksotisk karakter, en del tørket frukt.
Smak: Stor fylde i anslaget, myk og innsmigrende med stor rikdom og god sødme, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Avec, gjerne med en kraftig sigar.
Vurdering: En litt gammelmodig, men svært rik xo, og ikke noe for de som foretrekker en frisk stil. 90 p (UÅ)
Laget av: 100% ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 10 års fatlagring (fra 10 til 40 års fatlagring avhengig av element).
Bestill her:

+ (89p)
Braastad X.O. Superior Très Vieille Rèserve
Cognac Tiffon
Frankrike - Cognac
55237 Vectura - kr 499,90 (70cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Gyllenbrun. Rik og sødmefylt duft med krydder, tobakk og trevirke.
Smak: Bløtt fyldig og rikt anslag, fint fatpreg, ganske delikat, lang og kompleks ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En veldig innsmigrende xo som mange vil like. 89 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ca. 25 års fatlagring
Bestill her:

+ (87p)
SO X.O.
Soerlie
Frankrike - Cognac Tradisjonell
44417 VSD - kr 396,50 (70cl)
Bestillingsutvalg
Vinetum
Farge og duft: Gyllenbrun. Fin duft av tørket frukt, nøtter, fat, aprikos, blomster.
Smak: Fruktig anslag, god og varm med fint fatpreg, stofflig og ganske edel med fine krydder- og fattoner mot slutten, sitter godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En litt polert cognacstil, men likevel godt laget. 87 p (UÅ)
Laget av: 100% ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Farsund Cognac X.O.
Maison Roullet Fransac
Frankrike - Cognac
34236 Vectura - kr 468,50 (70cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Lys gyllengrønn. Litt skarp duft med en del fat, tørket frukt, fat, utbrent bål og hamp.
Smak: Relativt fyldig anslag, skarp i midten, varm og rik med tydelig fat- og nøttepreg samt litt sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Til en sødmefylt kaffe.
Vurdering: En ganske kraftig xo. 86 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Skarven X.O.
Larsen
Frankrike - Cognac
41636 Cuveco - kr 610,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllen. Elegant og ganske rik og kompleks duft med god sødme, tørket frukt, karamell, kaffe, ristete nøtter.
Smak: Sødmefylt anslag, stor og rund med god frukt, en del sødme, en del fat i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec, gjerne sammen med en kraftig sigar.
Vurdering: For de som liker en sødmefylt xo-stil. 86 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Nansen X.O.
H. Mounier
Frankrike - Cognac
33673 Vectura - kr 409,00 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Eurowine
Farge og duft: Ravgul. Blomster, tørket frukt, krydder, kvae og fat.
Smak: Fruktig anslag, bløt og sødmefylt, veldig fruktig stil, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En veldig lettdrikkelig xo, særlig for nybegynnere. 85 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc, folle blanche
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 20 års fatlagring.
Bestill her:

(85p)
Erling Skakke X.O. Vieille Rèserve de Famille
Michel Bonnin
Frankrike - Cognac
55223 Cuveco - kr 499,90 (70cl)
Basisutvalg (Test)
Farge og duft: Brungyllen. Dempet lett sødmefylt duft med blomster, krydder, fat og nøtter.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, veldig myk og en tanke rustikk, sitter en god stund. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: For de som liker en sødmefylt cognacstil. 85 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18-20 års fatlagring
Bestill her:

(84p)
Karl Johan X.O.
Strag
Frankrike - Cognac (tradisjonell)
43336 Vectura - kr 567,30 (100cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Mørk brun med grønnskjær. Sødmefylt duft med noe fat, krydder, trevirke, sitrus.
Smak: Ganske fyldig, men veldig sødmefylt, en del sjokolade utover, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En veldig sødmefylt cognac med et vellagret preg som gjør at den ikke tipper over i det altfor kommersielle. 84 p (UÅ)
Laget av: 100% ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Thor Heyerdahl X.O.
CGEVF
Frankrike - Cognac
43343 Vectura - kr 398,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Robert Prizelius
Farge og duft: Gyllenbrun. Ganske fatpreget duft med en del nøtter, karamell, parfyme.
Smak: Rund og bløt med mye søte mørketoner, strammer seg noe til mot slutten, sitter bra. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En kommersiell xo-stil, men likevel bra laget. 84 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 6 års fatlagring
Bestill her:

÷ (83p)
Nordlys Cognac X.O.
Maison Roullet Fransac
Frankrike - Cognac
33917 Vectura - kr 429,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Lys brun. Mild duft med noe fat, krydder, nøtter og appelsin.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk og sødmefylt, god fedme, mye frukt, men mangler litt friskhet. (UÅ)
Bruksområde: Drinker.
Vurdering: En veldig bløt xo for nybegynneren. 83 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Claude Chatelier X.O.
Cognac Claude Chatelier
Frankrike - Cognac
32806 VSD - kr 289,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Brungyllen. Litt uelegant duft med brent tre, krydder, sjokolade og appelsinskall.
Smak: Følger duften, litt rustikk stil, en del sødme utover, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Avec, gjerne sammen med en mild sigar.
Vurdering: En litt vel rustikk xo. 82 p (UÅ)
Laget av: Colombard og ugni blanc.
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Garde Impériale X.O.
Vign. le Maine Pertubaud
Frankrike - Cognac Tradisjonell
55299 Vectura - kr 299,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllen. Sødmefylt duft med noe krydder, karamell, urter og trevirke.
Smak: Følger duften, ganske sødmefylt, men ok tørrhet og bløt munnfølelse, sitter noe. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En ok cognac for de som liker en folkelig bløt stil. 82 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc, folle blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

÷ (81p)
Erling Skakke X.O. Cuvée Henrik
Bonnin Père & Fils
Frankrike - Cognac (Tradisjonell)
55769 Cuveco - kr 429,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys gulbrun. Ok om enn litt rustikk duft med en del tropisk frukt, blomster, fat og lys tobakk.
Smak: Bløt tvers gjennom, mye sødme, en del trevirke i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: Veldig søtladen cognacstil, men enkelte liker jo mye sødme, og den er jo ren nok. 81 p (UÅ)
Laget av: Ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her