Cognac brut

Redaksjonen
03 Oktober 2008 - 12:31

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Cognac brut

(94p)
Johannes Malling Grande Champagne Special Réserve
Cognac Frapin/Domaine Ch. de Fontpinot
Frankrike
10347 VSD - kr 439,00 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vinarius
Farge og duft: Gyllen. Veldig elegant, nærmest vinøs duft med flotte blomster-, fat- og sitrus-, og kryddertoner.
Smak: Bløtt stort anslag, veldig elegant som duften, stor fylde, kompleks, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Etter et godt måltid.
Vurdering: En aldeles nydelig cognac. 94 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 års fatlagring i Limousin-eik, 25% nye fat
Bestill her:

÷ (92p)
Ch. Fontpinot
Frapin & Co.
Frankrike - Cognac Grande Champagne
68 VSD - kr 649,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Gyllenbrun. Nydelig duft med kompleks karakter, veldig dyp toner av tørket frukt, nøtter, mandler, edlet trevirke, sjokolade og kaffe.
Smak: Veldig elegant anslag, veldig fyldig, vokser utover med stor kraft, men beholder det delikate preget helt ut i slutten. (UÅ)
Bruksområde: Avec, peiskos, meditasjonscognac.
Vurdering: En veldig elegant og sammensatt cognac. 92 p (UÅ)
Laget av: 100% ugni blanc.
Alkoholinnhold: 41,0% vol.
Bestill her:

÷ (91p)
Ragnaud-Sabourin 1 One X.O.
Ragnaud-Sabourin
Frankrike - Cognac
48725 VSD - kr 469,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gyllen. Svært elegant duft, nærmest delikat med fine frukt-, blomster-, krydder- og fattoner.
Smak: Følger opp duften med deilig friskhet, ren og elegant med fin tørrhet, toner av blomsterhonning og syrlig kaffe, sitter veldig lenge. (UÅ)
Bruksområde: Avec, særlig til en Kenya- eller Etiopia-kaffe.
Vurdering: En usedvanlig deilig cognac på den feminine siden. 91 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 års fatlagring i eik fra Limousin
Bestill her:

÷ (91p)
Bache-Gabrielsen Pure & Rustic Petite Champagne
Bache-Gabrielsen
Frankrike
10209 Vectura - kr 499,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Gulbrun. Edel duft av tørket frukt, gammelt trevirke, nøtter, nougat, sjokolade, nærmest armagnacaktig.
Smak: Følger duften, stor og mektig, men likevel frisk og tørr, veldig kraftig nesten heftig stil, sitter lenge med varme toner i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Etter et veldig kraftig måltid som pinnekjøtt eller ribbe.
Vurdering: En stor cognac på den maskuline siden. 91 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 54,8% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ca. 24 års fatlagring i gjennomsnitt
Bestill her:

÷ (90p)
Domaine Castel-Sablons X.O. Hors d'Âge Rare
Domaine Castel-Sablons
Frankrike - Borderies
20934 Vectura - kr 489,00 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Cork Wines & Spirits
Farge og duft: Lys gyllen. Veldig elegant duft med nydelig fruktpreg, vanilje, blomster, krydder og tjære.
Smak: Friskt anslag, nokså kraftig og fyldig, god tørrhet utover, sitter veldig godt. (UÅ)
Bruksområde: Til en kraftig kaffe, gjerne espresso.
Vurdering: En elegant men likevel ganske maskulin cognac. 90 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 22 års fatlagring
Bestill her:

+ (88p)
Jon Bertelsen Symphonie X.O.
Léopold Gourmel
Frankrike - Cognac
13870 VSD - kr 439,00 (70cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp gyllen. Flott fyldig duft med tørket frukt, kaffe, sjokolade.
Smak: Elegant anslag, følger duften, veldig harmonisk med god sødme, fint fatpreg utover, nærmest medisinal i finishen, sitter veldig godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: En flott og rik cognac som mange vil like. 88 p (UÅ)
Laget av: 100% ugni blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 10 års fatlagring (400-500 ltr.).
Bestill her:

+ (87p)
Bache-Gabrielsen Pure & Rustic X.O.
Bache Gabrielsen
Frankrike - Cognac
20741 Vectura - kr 385,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Lys gyllen. Frisk elegant duft med mye frukt, noe fat, mandler, friske urter og krydder.
Smak: Bløtt og fyldig anslag, bra kraft og lagringspreg, men likevel ganske ung, krydret varm finish. (UÅ)
Bruksområde: Avec.
Vurdering: Et lettdrikkelig og frisk cognac. 87 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lagret i eikefat i 15 år
Bestill her:

(84p)
Bache-Gabrielsen Pure & Rustic Barret Petite Champagne
Bache-Gabrielsen
Frankrike
10241 Vectura - kr 399,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Vectura
Farge og duft: Lys gyllen. Fruktig ung duft,svakt krydret, med innslag av sitrusskall, gule rosiner, fat og snev av sjokolade.
Smak: Middels fyldig, følger duften, litt skarp i midten, ok lengde, god finish. (UÅ)
Bruksområde: Etter et kraftig måltid.
Vurdering: En god og ungdommelig cognac. 84 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 40,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 års fatlagring i nye og brukte eikefat fra Limousin
Bestill her:

÷ (82p)
Jon Bertelsen Light X.O. Special Edition 46%
Léopold Gourmel
Frankrike - Cognac
13329 VSD - kr 399,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Gyllen. En del blomster, tørker frukt og trevirke.
Smak: Følger duften, litt rustikk, en del trevirke samt hamp, men litt vel skarp. (UÅ)
Bruksområde: Til en søtlig kaffe.
Vurdering: For den som liker en virkelig skarp cognac. 82 p (UÅ)
Laget av: 100% Ugni Blanc
Alkoholinnhold: 46,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Lagret i sju år på eikefat fra Tronçais
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her