Dagens NM-oppskrift: Bølgen o'hoi!

Joran fra Oslo har deltatt i NM for amatørkokk med denne spennende oppskriften.

Norges beste amatørkokker kjemper lørdag om flotte premier på Karl Johan under finalen for NM for amatørkokk 2008 .
 
Mens vi venter på finalen, presenterer vi noen av de beste innsendte oppskriftene, slik som Jorans spennende rett med laksekarbonader.
 
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.

Bølgen o`hoi!

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Laksekarbonader
2 stk
litt
Salt/pepper
Stekesmør
Appelsinkokte røde linser
1 ts
Avocadosaus
2 stk
1 stk
liten «dæsj» tabascosaus
Rødbete-tsatsiki
1 beger

Fremgangsmåte

Karbonader:
Mos fiskefileten, hakk rekene (spar 4 reker til pynt) og ha begge deler sammen i en bolle.

Hakk chili, løk og hvitløk fint og bland oppi sammen med det lett piskede egget (bruk en gaffel) og resten av ingrediensene .

Smak til med salt og pepper, og form små karbonader ved hjelp av en fuktet spiseskje. Stekes pent brune på begge sider.

Linser:
Hakk løken fint og stek den blank i bunnen på en kjele. Ha i linser og væske, og kok møre (ca.15 min.).

Saus:
Ha alle ingredienser til sausen i en kjele og mos til saus med stavmikser. Varmes opp.

Tsatsiki:
Riv rødbetene grovt på rivjern, knus hvitløkfedd, bland alle ingredienser og smak til med salt, pepper og limesaft.

Til hver person:
Legg et speil med saus på halve tallerkenen. Plasser 3 karbonader «på spyd» (med noen grønne urter imellom hver og en reke på toppen) på sausen.

På den andre halvdelen fordeles linser og tsatsiki i hver sin lille haug. Dryss noen grønne blader rundt.

Sendt inn av

Foto: Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
NM for amatørkokk 2008
Amatørkokker fra hele landet har sendt inn sine beste oppskrifter som inneholder både fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter .
 
De to finalistene møtes til dyst i en kokkekamp foran et spent publikum på scenen i krysset Karl Johansgate / Universitetsgaten kommende lørdag klokken 14.00. Se presentasjonen av finalistene på aperitif.no senere denne uken.
 
Møt opp du også til denne spennende finalen.
 
Dato: lørdag 14. juni 2008
Sted: Scenen, Karl Johans gate / Universitetsgaten, Oslo
Tid: 14.00 - ca 15.30
 
I år stilte vi to krav til oppskriften du skulle sende inn: Den måtte bestå av fisk og/eller skalldyr , og den skulle i tillegg inneholde ett eller flere meieriprodukter .
 
Det er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
 
Påmeldingsfristen var fredag 6. juni 2008
 
 

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen