DAGENS RETT: Asparges bakt med pancetta og granatepletopping

Dagens rett Asparges bakt med pancetta og granatepletopping

Når asparges får følge som her, blir den perfekt

En kjapp tur i ovnen er nok til å forvandle importaspargesen til et spennende måltid.

Asparges trenger svært lite varmebehandling, men tåler likevel å bakes i ovnen. Selv som i dette tilfellet med pancetta (eller svært tynne skiver av bacon), uten å miste spensten og samtidig med at pancettaen blir sprø. I denne oppskriften bidrar pancettaskivene med fett og dressingen som legges på toppen med syrlighet og enda mer krønsj. 

Godt brød er en selvfølge til denne retten. 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Asparges bakt med pancetta og granatepletopping

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Dressing:
0.5 stk
1 ss
koriander, hakket

Fremgangsmåte

Skyll aspargesene og bryt av den nederste delen av stilken. Legg flatt i en ovnsfast form. Legg pancetta utover slik at aspargesene er dekket. Stek i ovn med varmluftsgrill ved 200 grader til pancettaen er sprø og aspargesene fortsatt har motstand. Det tar ca 10 minutter. 

I mellomtiden blander du dressingen: 
Ta ut frøene av granateplet. Bland med de andre ingrediensene i en bolle. Den skal være syrlig. 

Fordel jevnt over aspargesene og pancettaskivene med det samme de tas ut av ovnen. Server umiddelbart. 

Tips:
Hvis du ønsker en vegetarisk rett, erstatter du pancetta med 2 ss olivenolje og eventuelt en vegetarisk erstatning som tofu bacon. For vegansk versjon må parmesanen erstattes med eksempelvis tofu parmesan.  

Her finner du veldig mange oppskrifter med asparges

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen