Med den gode datomerkingen på blåskjellnettene du finner i butikken er det liten fare for at du skal ende opp med ufriske skjell. Og det selv tidlig i uka. Nå vinterstid er dessuten kvaliteten på blåskjellene veldig god. Prisen er fortsatt veldig gunstig, med godt brød til blir dette rimelig hverdagsluksus.
Flere fristende oppskrifter med blåskjell finner du her
Skaff deg dagens rett som e-post
Konjakk- og pepperdampede blåskjell
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Vask og børst blåskjellene nøye.
Fres løk og pepper i oljen. Tilsett blåskjell, så konjakk. Deretter har du i fløten.
La koke under lokk på middels varme til blåskjellene har åpnet seg. Hvis noen skjell ikke åpner seg, kast dem.
Ved servering strøs finhakkede urter over, og eventuelt en sitron- eller limebåt.
Server gjerne med godt brød ved siden av.
Denne retten er utmerket som en smårett/ tapas, eller en rik og fyldig hovedrett.
Flere deilige oppskrifter med blåskjell finner du her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 Poeng
Kinn Skoddehav Kvit Indiaøl
Norge
Volum: 0.750 Pris: 99,90 Basisutvalget -
82 Poeng
Via Latina Loureiro 2018
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 119,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Bonnet-Huteau Muscadet Sèvre et Maine sur Lie Les Dabinières 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 186,90 Bestillingsutvalget -
81 Poeng
Casa Maria Verdejo 2019
Spania
Volum: 3.000 Pris: 429,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Ayinger Bräuweisse
Tyskland
Volum: 0.330 Pris: 41,90 Bestillingsutvalget