DAGENS RETT: Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater

Dagens rett Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater

(Astrid Hals)

Har du gammelt brød, har du verdens raskeste middag

Som ikke bare er rask, men også veldig god. Og som kan tilpasses etter hva du har i kjøleskapet.

For selv om denne oppskriften ber om parmaskinke, gorgonzola og soltørket tomat, er det uttalige andre kombinasjoner som vil vekke like stor begeistring. Som annen spekeskinke og andre myke oster. Som mozzarella, taleggio, burrata, hvitmuggost, brie, camembert eller nordiske kremoster og fenalår. Endevend kjøleskapet og du skaper nytt liv til gammelt brød og andre rester. 

Se våre andre oppskrifter på bruschetta

Ett tips er å la osten temperer på kjøkkenbenken før bruk. Du kan selvsagt også ta de monterte bruchettaene under grillen i stekeovnen noen minutter. 

Få gratis dagens rett som nyhetsbrev

Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater

Fremgangsmåte

Brødet skal være skjært i 1,5-2 cm tykke skiver. Grill eller rist dem til de er gyllenbrune.

Gni den ene siden av hver skive med overskåret hvitløk. Drypp over olivenolje, og dryss på salt og nykvernet pepper.

La de soltørkede tomatene renne av, og skjær i tynne strimler. Smør osten på bruschettaen, legg på parmaskinken og pynt med tomatstrimler og pinjekjerner.

Krydre med litt nykvernet pepper, og pyntes med frisk basilikum.

Tips:
Du kan godt bruke frisk tomat i stedet for soltørket. 

Her finner du andre deilige retter med Bruschetta 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen