Dagens rett

Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater

Har du gammelt brød, har du verdens raskeste middag
Foto: (Astrid Hals)

Har du gammelt brød, har du verdens raskeste middag

Som ikke bare er rask, men også veldig god. Og som kan tilpasses etter hva du har i kjøleskapet.
11 August 2021 - 00:00

For selv om denne oppskriften ber om parmaskinke, gorgonzola og soltørket tomat, er det utallige andre kombinasjoner som vil vekke like stor begeistring. Som annen spekeskinke og andre myke oster. Som mozzarella, taleggio, burrata, hvitmuggost, brie, camembert eller nordiske kremoster. Og ikke minst fenalår som en god erstaning for spekeskinke. Endevend kjøleskapet og du skaper nytt liv til gammelt brød og andre rester. 

Ett tips er å la osten temperer på kjøkkenbenken før bruk. Du kan selvsagt også ta de monterte bruchettaene under grillen i stekeovnen noen minutter. 

Se våre andre oppskrifter på bruschetta

Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater

Bruschetta med parmaskinke, gorgonzola og soltørkede tomater

Fremgangsmåte

  1. Brødet skal være skjært i 1,5-2 cm tykke skiver. Grill eller rist dem til de er gyllenbrune.
  2. Gni den ene siden av hver skive med overskåret hvitløk. Drypp over olivenolje, og dryss på salt og nykvernet pepper.
  3. La de soltørkede tomatene renne av, og skjær i tynne strimler. Smør osten på bruschettaen, legg på parmaskinken og pynt med tomatstrimler og pinjekjerner.
  4. Krydre med litt nykvernet pepper, og pyntes med frisk basilikum.

Tips:
Du kan godt bruke frisk tomat i stedet for soltørket. 

Her finner du andre deilige retter med bruschetta

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her