Dagens rett Steinbit med estragonsmør og fennikelkompott

By på en lekker rett med steinbit

Denne velsmakende pakken er mye enklere å lage enn den høres ut som. Her er oppskriften på dagens middag.

Steinbit er en av de aller beste matfiskene vi har, og her får den lekkert følge. Oppskriften er svært lett å følge - og sabla god.

Flere gode retter med steinbit finner du her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Steinbitpapillote med varmt estragonsmør og fennikelkompott

Fremgangsmåte

Fennikelkompott:
Snitt fennikel i løvtynne skiver og forvell i lettsaltet vann til de er møre i ca. 3-4 minutter.

La fennikelen få renne av seg i en sil. Smelt 1 ss smør i en vid kjele og fres fennikelen lett, tilsett 2 dl vann og kok inn. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og 1 ss hakket estragon.

Sausen:
Finhakk sjalottløken og kok opp med vin, eddik og fløte og reduser til 1/3.

Pisk inn usaltet smør - dette må ikke koke da det vil skille seg.

Smak til med salt, pepper og eventuelt sitron.

På et ca 40 cm langt ark matpapir legges ¼ av fennikelkompotten, ha salt og pepper på fisken, legg fisken opp på grønnsakene sammen med 1 ts smør og 5-6 estragon blad. Gjenta dette for de tre andre fiskepakkene. 

Legg matpapiret over og brett til en tett pose. Bak fiskeposene på 180 grader forvarmet ovn i ca. 15. minutter.

Klipp opp posen og hell over sausen. Server med godt brød.

Prøv noen av disse lekre oppskriftene med steinbit

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen