Med denne ukompliserte oppskriften lager du et smakfullt måltid på kort tid. Er du ikke i biffmodus, kan du bytte ut kjøttet med kylling eller fast fisk som torsk, droppe det helt eller bare bruke retten som tilbehør. Godt blir det uansett.
Flere lekre wokretter finner du her
Skaff deg dagens rett som e-post.
Biffwok med asparges og mandler
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
350
g
3
ss
300
g
stk
2 rødløk
125
g
100
g
3
ss
1
ts
50
g
1
ss
Fremgangsmåte
Skåld mandlene, tørk dem og rist dem litt i tørr panne/wok.
Skrell den nederste delen av aspargesene, skjær i biter, men behold tuppene hele. Skjær rødløk i båter og babymais i tre deler.
Skjær kjøttet i så tynne skiver som mulig. Stek det i litt olje til det får farge og ta det ut.
Stek løken til den er myk, tilsett asparges, babymais og kjøtt, og stek videre i noen minutter.
Ha i vann, buljongterning som er knust med gaffel (har du ikke kjøttbuljong kan du bruke kyllingbuljong), spinat i grove strimler (fjern grove stilker) og evt. hakket chili.
Kok til alt er gjennomvarmt og spinaten har falt sammen. Ha på skåldede mandler og friske timianblader ved servering.
Server kokt ris eller lyst brød til.
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker
Foto: Inkognito
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 Poeng
Boon Mariage Perfeit Geuze 2016
Belgia
Volum: 0.380 Pris: 66,60 Basisutvalget -
87 Poeng
Majas Blanc 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Contino Rosado 2015
Spania
Volum: 0.750 Pris: 300,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Marqués de Cáceres excellens Rosé 2018
Spania
Volum: 0.750 Pris: 139,90 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Voss Bryggeri Vossaøl
Norge
Volum: 0.330 Pris: 61,30 Basisutvalget