Dagens rett

Jambalaya med pølser og reker

Denne retten kan du lage så hot du vil. Knallgodt smaker den uansett styrke
Foto: (ekash)

Denne retten kan du lage så hot du vil. Knallgodt smaker den uansett styrke

Dessuten er den overraskende lett og rask å lage. Topp fredagsmat med andre ord.
28 Mai 2021 - 00:03

Denne kreolsk-cajun-klassikeren er som alt annet i det amerikanske sørstatskjøkkenet inspirert av primært Frankrike med islett av både spanske, italienske og afrikanske mattradisjoner. Jambalaya på kreolsk har i motsetning til cajunutgaven tomater i seg og det er arven fra Spania. Cajun-jambalaya har brunet meljevning og smaker derfor noe annerledes. I en ekte kreolsk jambalaya skal det være andouillepølser, som er laget av svinekjøtt og -fett samt krydder og som er røykt. Men (urøykte) norske grove håndverkspølser gjør også jobben.

Og hvis du ikke liker kombinasjonen av kjøtt og sjømat, så kan du godt droppe rekene. 

Å blande kjøtt og sjømat er typisk for Catalonia

Jambalaya med pølser og reker

Jambalaya med pølser og reker

Fremgangsmåte

  1. Rens reker. Hvis du bruker rå scampi, husk å fjerne tarmen ved å skjære et snitt langs ryggen.
  2. Stek pølsebitene i litt olje i en stor stekepanne eller jerngryte. Ta ut av pannen og sett til side.
  3. Ha i litt mer olivenolje og stek hakket løk, paprika og hvitløk i den samme pannen.
  4. Tilsett ris og paprikapulver, pepper, oregano, timian og laurbærblad, rør godt og tilsett deretter kraft, vann, tomatpure, chilisaus, hakkete tomater og selleristilker i biter.
  5. Kok opp og la småkoke i 20 minutter eller til risen er gjennomkokt. Tilsett så de rensete rekene. Hvis de er rå trenger de noen minutter å bli gjennomkokt på. Hvis du bruker kokte reker, skal de bare bli varme. Ta kjelen av varmen og server. 

Tips: Hvis pølsene ikke er sterkt krydret, kan du tilsette en finhakket rød chili for ekstra pønsj.

Flere retter med pølser finner du her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»
Dagens rett
Kjøttkaker med brun saus kålstuing eller ertestuing

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»

I dag slår vi til med en skikkelig klassiker, nærmere bestemt kjøttkaker med brun saus og ertestuing eller kålstuing til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her