Dagens rett

Jambalaya med pølser og reker

Denne retten kan du lage så hot du vil. Knallgodt smaker den uansett styrke
Foto: (ekash)

Denne retten kan du lage så hot du vil. Knallgodt smaker den uansett styrke

Dessuten er den overraskende lett og rask å lage. Topp fredagsmat med andre ord.
27 Mai 2021 - 23:03

Denne kreolsk-cajun-klassikeren er som alt annet i det amerikanske sørstatskjøkkenet inspirert av primært Frankrike med islett av både spanske, italienske og afrikanske mattradisjoner. Jambalaya på kreolsk har i motsetning til cajunutgaven tomater i seg og det er arven fra Spania. Cajun-jambalaya har brunet meljevning og smaker derfor noe annerledes. I en ekte kreolsk jambalaya skal det være andouillepølser, som er laget av svinekjøtt og -fett samt krydder og som er røykt. Men (urøykte) norske grove håndverkspølser gjør også jobben.

Og hvis du ikke liker kombinasjonen av kjøtt og sjømat, så kan du godt droppe rekene. 

Å blande kjøtt og sjømat er typisk for Catalonia

Jambalaya med pølser og reker

Jambalaya med pølser og reker

Fremgangsmåte

  1. Rens reker. Hvis du bruker rå scampi, husk å fjerne tarmen ved å skjære et snitt langs ryggen.
  2. Stek pølsebitene i litt olje i en stor stekepanne eller jerngryte. Ta ut av pannen og sett til side.
  3. Ha i litt mer olivenolje og stek hakket løk, paprika og hvitløk i den samme pannen.
  4. Tilsett ris og paprikapulver, pepper, oregano, timian og laurbærblad, rør godt og tilsett deretter kraft, vann, tomatpure, chilisaus, hakkete tomater og selleristilker i biter.
  5. Kok opp og la småkoke i 20 minutter eller til risen er gjennomkokt. Tilsett så de rensete rekene. Hvis de er rå trenger de noen minutter å bli gjennomkokt på. Hvis du bruker kokte reker, skal de bare bli varme. Ta kjelen av varmen og server. 

Tips: Hvis pølsene ikke er sterkt krydret, kan du tilsette en finhakket rød chili for ekstra pønsj.

Flere retter med pølser finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her