Dagens rett

Jambalaya med pølser og reker

Denne retten kan du lage så hot du vil. Knallgodt smaker den uansett styrke
Foto: (ekash)

Denne retten kan du lage så hot du vil. Knallgodt smaker den uansett styrke

Dessuten er den overraskende lett og rask å lage. Topp fredagsmat med andre ord.
27 Mai 2021 - 23:03

Denne kreolsk-cajun-klassikeren er som alt annet i det amerikanske sørstatskjøkkenet inspirert av primært Frankrike med islett av både spanske, italienske og afrikanske mattradisjoner. Jambalaya på kreolsk har i motsetning til cajunutgaven tomater i seg og det er arven fra Spania. Cajun-jambalaya har brunet meljevning og smaker derfor noe annerledes. I en ekte kreolsk jambalaya skal det være andouillepølser, som er laget av svinekjøtt og -fett samt krydder og som er røykt. Men (urøykte) norske grove håndverkspølser gjør også jobben.

Og hvis du ikke liker kombinasjonen av kjøtt og sjømat, så kan du godt droppe rekene. 

Å blande kjøtt og sjømat er typisk for Catalonia

Jambalaya med pølser og reker

Jambalaya med pølser og reker

Fremgangsmåte

  1. Rens reker. Hvis du bruker rå scampi, husk å fjerne tarmen ved å skjære et snitt langs ryggen.
  2. Stek pølsebitene i litt olje i en stor stekepanne eller jerngryte. Ta ut av pannen og sett til side.
  3. Ha i litt mer olivenolje og stek hakket løk, paprika og hvitløk i den samme pannen.
  4. Tilsett ris og paprikapulver, pepper, oregano, timian og laurbærblad, rør godt og tilsett deretter kraft, vann, tomatpure, chilisaus, hakkete tomater og selleristilker i biter.
  5. Kok opp og la småkoke i 20 minutter eller til risen er gjennomkokt. Tilsett så de rensete rekene. Hvis de er rå trenger de noen minutter å bli gjennomkokt på. Hvis du bruker kokte reker, skal de bare bli varme. Ta kjelen av varmen og server. 

Tips: Hvis pølsene ikke er sterkt krydret, kan du tilsette en finhakket rød chili for ekstra pønsj.

Flere retter med pølser finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her