DAGENS RETT: Potetgrateng med karbonade og squash

Dagens rett Potetgrateng med karbonade og squash

Dette kan bli den nye fulltrefferen

Squash burde vi spise mer av. I dagens oppskrift får den selskap av karbonadedeig og poteter. Slik blir den enda bedre.

Squash er i slekt med agurken og består derfor av mye vann. Den trenger følge av andre festere elementer, ost, poteter og kjøtt er helt utmerket. Squashens størrelse påvirker selvsagt smaken. Jo større, jo mer væske kommer med i retten. Men hvis squashen er liten, bruker du hele.

Og akkurat nå er squash så fersk og god som den kan bli.

Vi har mange flere retter med squash på lur

Poteter som får steke sammen med resten av middagen i form i ovnen, blir alltid litt ekstra saftige og gode. Bruker du norske nypoteter, blir retten ekstra god.

Det er mandag og vi gjør det enkelt med en saftig boksvin

Serverer gratengen med en enkel, frisk salat til.

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Potetgrateng med karbonade og squash

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

5 stk
0.5 stk
0.5 stk
1 dl
2 dl
hvitost, revet

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hakk og brun karbonadedeigen i en stekepanne. Smak til med salt og pepper.

Rens og del squashen og løken i små biter og surr i pannen sammen med karbonaden.

Ha i hvitløken mot slutten.

Kok pannen ut med 1 dl vann.

Skrell potetene og skjær dem i ca. ½ cm tykk skiver.

Legg et potetlag i bunnen av en ildfast form. Hell kjøtt- og grønnsaksblandingen samt vannet fra utkoking av pannen over potetene.

Strø revet ost over.

Stek formen midt i ovnen i ca. 35 minutter.

Serveres med en frisk og enkel grønn salat.

Tips: På bildet er potetene lagt over kjøttet, men retten blir saftigere når potetene får trekke til seg sjyen fra kjøtt- og grønnsaksblandingen.

Tips: Vil du ha en vegetarisk rett, droppe du karbonadedeigen og erstatter med enten 1 boks tomater eller 1 boks bønner/kikerter. 

Vi har mange flere retter med squash på lur

Vil du heller spise pizza er det veldig mange oppskrifter her

Eller vil du ha pannekaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Mette Randem

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen