- Laksespydene: Varm opp grillen.
- Skjær laksefilet i store terninger og træ fire terninger på hvert grillspyd. Bruker du trespyd må disse ligge i vann i minst 20 minutter slik at de ikke tar fyr på grillen.
- Bland fennikel, nellik og chili godt sammen, og rull laksespydene i krydderblandingen.
- Grill laksespydene 2 minutter på hver side. Varm pitabrød lett på grillen rett før servering.
- Tzaziki: Skrell agurken, del den på langs, ta ut innmaten og riv den grovt.
- Dryss litt salt over og la det hele hvile i 15 minutter. Sil av væsken.
- Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Lar du tzatzikien stå litt får du mer smak på den.
- Gresk salat: Skjær tomat, agurk og fetaost i terninger, og sjalottløk i tynne båter.
- Bland inn oliven og finhakket oregano, og hell olivenolje over salaten.
- Server laksespydet i nystekte pitabrød med gresk salat og tzaziki.
- Tips: Hvis du ikke får tak i ekte gresk yoghurt kan du bruke vanlig yoghurt naturell, men la den da renne av seg noe av væsken i et kaffefilter (ca 1 time) slik at den er god og tykk.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev