DAGENS RETT: Fargerik vegetarlasagne

Dagens rett Fargerik vegetarlasagne

(Fascinadora)

Lasagne i regnbuens farger er lekkert, næringsrikt og utrolig godt

Denne fargerike vegetarlasagnen krever litt arbeid, men er verdt hvert eneste sekund. By på denne retten når du virkelig skal imponere gjestene dine, eller vil varte opp litt ekstra for familien.

August er en av de aller beste månedene - for da er alle de deiligste grønnsakene i sesong, og med dagens rett får du virkelig spist deg igjennom hele grønnsakshagen. Her finner du lag på lag med herlige grønnsaker, som alle har fått forskjellig behandling. 

Denne oppskriften krever litt tid, planlegging og kjærlighet. Men i en tid der alt skal foregå fort og gæli, er det noen ganger deilig å kunne senke skuldrene og ta seg riktig god tid til maten. Vi kan love at både kropp og sinn har godt av denne retten. Her er det også mat til mange, så kanskje slår du to middager i en smekk. Lasagnen kan selvfølgelig fryses, og gjør seg godt en dag eller to i kjøleskapet.

Her finner du flere deilige vegetarretter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Fargerik vegetarlasagne

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C

Gresskarpuré
Skrell gresskaret og skjær det i tynne skiver, plasser på et stekebrett med bakepair og drypp litt olivenolje over før du strør med muskat, havsalt og pepper. Stek i ovnen i 15-20 minutter til de er myke. Overfør til en bolle med høye kanter og kjør til puré sammen med smøret.

Tomatsaus
Stek løken blank i litt olje, før du tilsetter pinjekjernene og lar de få litt farge. Tilsett hvitløk og stek videre i et minutt. Tilsett passata og basilikum, og la det hele småputre i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper

Soppduxelles
Smelt en spiseskje smør i en panne på middels varme, og tilsett sopp, sjalottløk, salt, pepper og timian. Stek under omrøringen til soppen virker tørr, og begynner å få farge ca 5-7 minutter. Tilsett den andre spiseskjeen med smør, og når det har smeltet tilsetter du vermouth. Stek under omrøring til vermouthen har fordampet. Sett til side.

Rødbete- og chevrepuré
Grovhakk ferdigkokt rødbete og chevre, og plasser i en bolle med høye kanter. Kjør med stavmikser til puré, og smak til med timian, salt og pepper. 

Spinat- og ricottafyll 
Stek spinat og hvitløk i litt olje over middels varme til spinaten så vidt faller sammen. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen, og la spinaten kjøle seg. Bland spinat sammen med ricotta og parmesan i en bolle. Sett til side. 

Sammensetning av lasagnen:
Ha en stor ildfast form klar ca  38x25 cm. Kok pastaplatene i godt saltet vann i 4-5 minutter. Hell av vannet og drypp litt olje over lasagneplatene. 

Hell tomatsausen i den ildfaste formen og topp med lasagneplater. Tilsett så spinat- og ricottafyllet og topp med lasagneplater. Tilsett så gresskarpurén, og topp med lasagneplater. Tilsett så soppduxelles og topp med lasagneplater. Tilsett så 3/4 deler av rødbet- og chevrepuréen, før du topper med lasagneplater og avslutter med 1/3 av rødbet- og chevrepuré, fersk mozzarella og ferskrevet parmesan. Stek midt i ovnen i ca 25 minutter.  

 Tips:
Bruker du tørkede urter istedet for ferske bruker du èn teskje istedet for èn spiseskje.

Her finner du flere deilige vegetarretter

Flere lasagneoppskrifter finner du her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrevå

 

Sendt inn av

Foto: Fascinadora

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen