Dagens rett
Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen
Foto: (Istock)

Skap fargerik og smaksrik middagsglede med denne grønnsaksfylte lasagnen

En lasagne breddfull med deilige grønnsaker, er dagens middagstips med suksessgaranti til deg. Den herlige smaken toppes med bruk av safran.
26 September 2023 - 23:00

Denne vegetarlasagnen kan selvsagt fylles med det du har av grønnsaker. Også rester. Og om du har fisk- eller kjøttrester du vil bli kvitt, kan du fint legge det til - for ekstra smaksfylde. 

Lasagne med grønnsaker og safran

Lasagne med grønnsaker og safran

Fremgangsmåte

  1. Fyll: Alle grønnsakene skjæres i små terninger, bortsett fra sjampinjongene som skjæres i skiver.
  2. Fres løk, selleri og gulrøtter i en stor stekepanne.
  3. Tilsett artiskokker, zucchini, sjampinjonger, brokkoli og paprika.
  4. Smak til med litt salt og pepper.
  5. Hell over hvitvinen og la det småkoke på svak varme i 10 minutter.
  6. Hvit saus: Smelt smøret i en gryte og rør godt mens du tilsetter melet, slik at det ikke klumper seg.
  7. Spe forsiktig i melken og kok opp under omrøring.
  8. Tilsett en klype muskatnøtt og salt.
  9. Lasagne: Bland den hvite sausen med safran og grønnsaker.
  10. Smør en ildfast form med smør og dekk bunnen med saus og litt parmesanost.
  11. Legg deretter på et lag ukokte lasagneplater.
  12. Legg saus og plater vekselvis i 4 lag.
  13. Dekk det øverste laget med rikelig av saus og strø parmesanost på toppen.
  14. Gratiner på 200­°C i ca. 20 minutter. La retten hvile i 10 minutter før du serverer.

Tips:
• For å variere oppskriften kan du bytte ut sjampinjongene med fersk steinsopp

• Du kan også bytte zucchini og brokkoli med ca. 100 g spinat og 150 g poteter i terninger. Det gir en mer karakteristisk smak
• For å unngå at artiskokkene mørkner etter at de er skåret opp, legg dem i vannbad med litt presset sitron til de skal brukes
• Olivenolje tar frem og høyner smaken på råvarene. Hvorfor ikke fremheve smaken ytterligere ved å helle olivenolje over grønnsakene før du serverer?

Her finner du mange andre lasagneretter

Vi byr på veldig mange vegetarretter

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her