Dagens rett

Flyndrerullader med parmaskinke, nypoteter i hvitløksmør og fennikelsalat

Pakk fisken inn i parmaskinke og du får ekstra mye smak
Foto: (www.matsdreyer.no)

Pakk fisken inn i parmaskinke og du får ekstra mye smak

Det hjelper å ha gode råvarer samt ikke minst følge av små søte nypoteter og skikkelig fersk fennikel.
Aase E. Jacobsen
04 Juli 2020 - 02:00

Flyndre er en fiskeråvare vi burde bruke mer av, særlig rødspette som nå er blitt grønnmerket siden bestanden er på vei opp igjen. Men får du tak i smørflyndre, er det en ekstra lekker flyndresort som fortjener å behandles med største omsorg. Filetene er små og tandre og må ikke overbehandles. Når du pakker dem inn i spekeskinke, beholdes saftigheten i fiskekjøttet og du får maks ut av råvaren.  

Se hva annet du kan bruke flyndre til 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Flyndrerullader med parmaskinke, nypoteter i hvitløksmør og fennikelsalat

Flyndrerullader med parmaskinke, nypoteter i hvitløksmør og fennikelsalat

Fremgangsmåte

Del hver skive med parmaskinke i to på langs. Rull hver flyndrefilet i parmaskinke  til små rullader.

Ha poteter, hvitløksfedd delt i to, smør, dill og persille i en ildfast form. Stek i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter til potetene er møre.

Stek flyndrerulladene i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter.

Kutt fenniklene i tynne skiver med en skarp kniv. Vend fennikelen inn i potetene. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server grønnsakene på et fat og topp med flyndrerulladene. 

Tips:
Du kan gjerne ha litt finhakkede urter i flyndrerulladene for ekstra smak.

Her finner du flere deilige retter med flyndre

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Prosciutto di Parma

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her