Dagens rett

Lasagne med aubergine og spinat

Genial lasagne uten kjøtt

Genial lasagne uten kjøtt

Denne lasagnen er ikke som andre lasagner. Og det på flere måter. Oppskriften er både rask og enkel.
19 April 2018 - 02:50

Oppskriften på denne helgrønne lasagnen har nemlig ikke noe pastaelement i det hele tatt. Det er auberginer som gjør jobben som lasagneplater og skiller mellom lagene. Og den gode smaken kommer fra pesto.

Lag pestoen selv

Hvis du sliter med å holde liv i basilikumplantene, kan det være lurt å lage pesto med en gang ettersom det ikke kreves så mange bladene til dagens rett. Da har du jo også en superrask pastamiddag klar til i morgen eller en annen dag.

Få gratis dagens rett som nyhetsbrev

 

Lasagne med aubergine og spinat

Lasagne med aubergine og spinat

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skjær aubergine i 1/2 cm tynne skiver. Pensle dem med litt solsikkeolje og krydre dem med litt salt og pepper.
  3. Stek skivene på begge sider i en varm panne. Legg aubergineskivene på papirhåndkle så snart de er ferdige.
  4. Vask spinaten godt og fjern tykke stilker. La den ligge litt i kaldt vann.
  5. Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek løken blank i litt solsikkeolje og tilsett halvparten av hvitløken helt mot slutten.
  6. Ha i hermetiske tomater og la det hele småkoke i ca. 10 minutter.
  7. Skjær basilikumblader i strimler, del tomatene i to og ha det i sausen.
  8. Smak til med salt og pepper og sett kjelen til siden.
  9. Varm litt solsikkeolje i en gryte. Ha i resten av hvitløken og tilsett spinaten.
  10. Fres til den har falt sammen. Bruk en stekespade til å snu spinaten. Tilsett litt nykvernet pepper.
  11. Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus. Legg et lag med aubergineskiver. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.
  12. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.
  13. Fortsett slik med flere lag. Avslutt med aubergineskiver.

Riv godt med parmesanost over til slutt. Stek formen i ca. en halv time til lasagnen har fått en fin farge.

Tips 1: Hvis du ønsker en vegansk rett, erstatter du mozzarella og parmesan med veganske alternativer som er å få kjøpt i mange butikker.

Tips 2: Godt brød smaker godt til og en grønn salat er alltid friskt.

Vi har flere retter med lasagne å by på

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her