Dagens rett

Greskinspirert pastasalat

Gresk salat kan helt fint lages med pasta

Gresk salat kan helt fint lages med pasta

Da blir den også mer mettende. Her er den lettlagete oppskriften.
28 Juni 2023 - 00:12

Pastasalat er en ytterst takknemlig rett. Både fordi alle liker det og fordi den kan lages i god tid før den skal spises, den kan fraktes med ut i naturen og den smaker veldig godt i en matpakke. Restene blir dessuten alltid spist opp. 

Det gjelder spesielt for denne greske versjonen. Som du kan bygge videre på etter behag og innhold i kjøleskapet.

Se våre andre oppskrifter på pastasalat

Greskinspirert pastasalat

Greskinspirert pastasalat

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Avkjøl til den er lun.

  2. Skjær tomater i terninger, del squashen eller agurken i passende biter, finhakk løken og hvitløken.

  3. Bland grønnsakene med pastaen. Smak til med salt, pepper og olivenolje. 

  4. Smuldre fetaosten over til slutt, topp med finhakket bladpersille.

  5. Server godt brød og gjerne tzatziki til.

Tips:
Du kan godt tilsette rester av kjøtt eller fisk om du vil ha en mer proteinrik salat. 

Se våre andre oppskrifter på pastasalat 

Alt du trenger å vite om pasta finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse
+
Tester

Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse

Med EM i fotball på tysk jord, passer det veldig godt med tysk øl i eliteklassen - der som i ølverdenen er det overraskelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet
Dagens rett

Når du virkelig skal slå på stortromma, gå for flambert kalvefilet

Denne ukens søndagsmiddag står det respekt av. Kalvekjøtt er noe av det lekreste i sitt slag, og når det flamberes i cognac, blir det ekstra stor stas.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse
+
Tester

Det er en klar tysk seier – i hvert fall blant spesialølnyhetene - med en overraskelse

Med EM i fotball på tysk jord, passer det veldig godt med tysk øl i eliteklassen - der som i ølverdenen er det overraskelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Norge et paradis for luksus til lavpris

Jeg er så lei av klagene over at det er så dyrt å spise godt i Norge. Det er dyrt å spise dårlig, akkurat som at det er dyrt å drikke dårlig. Men det som er godt og vellaget er utrolig godt priset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven av Apéritif magasin

Bli med til Stavangers ferskeste stjernerestaurant, Hermetikken, Biondi-Santi og Jura, samtidig som vi utforsker det indonesiske kjøkken, med blant annet norskprodusert tempeh.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er utrolig hvor fristende en knallrød salat kan bli
Dagens rett

Det er utrolig hvor fristende en knallrød salat kan bli

Salaten er ikke bare fargerik og festlig. Den er også god og mettende med bare litt brød til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus
Dagens rett

Smaken av sommer er sikret med dampet makrell i en syrlig appelsinsaus

Makrell er det vi kaller ekte sommermat, og i dagens utgave friskes det hele opp med en lekker appelsinsaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her