DAGENS RETT: Grillet kje-ribbe med fløtegratinerte poteter

Dagens rett Grillet kje-ribbe med fløtegratinerte poteter

Kje på grillen smaker helt fantastisk

Kjekjøtt er en fantastisk råvare vi burde spise mye mer av - ikke minst nå når grillsesongen starter for fullt. Med denne oppskriften får du alt det du liker aller best på en og samme tallerken.

At geite/kjekjøtt er blitt lettere å finne i kjøttdiskene, er et resultat av en økende bevissthet blant forbrukere, kokker og sent, men godt også kjøttindustrien, om å unngå matsvinn. Det vil si å bruke alt - både hele slaktet og ikke minst dyrene som havner utenom de vanlige distribusjonskanalene.

Bli med til Sølvane Gard som satser for fullt på kjøtt av geit

Grillribbe av kje på Sølvane Gard.

De havner der fordi de ikke etterspørres, men det er som kjent først når forbruker vet at noe er mulig å få tak i, at etterspørsel oppstår. Geitekjøtt er et eksempel på en slik råvare som du kan bidra til å øke etterspørselen etter, fantastisk mørt og rimelig kjøtt som har et stort bruksområde. Begynn med denne grilloppskriften om du ikke har prøvd dette kjøttet før.

Alt dette kan du lage med geitekjøtt i stedet for lam

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Grillet kje-ribbe med fløtegratinerte poteter og smørdampet brokkoli

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Ribben:
2 stk
ribbesider fra kje
stk
(saltet tilsettes rett før ribben grilles)
Potetene:
2.5 dl
1 dl
revet, hvit geitost
2 ss
smør

Fremgangsmåte

Kje-ribben:
Bland olje, sennep og krydder. Pensle ribben med olje, sennep og urtemiksen, dryss over litt salt. Grill ribben på rist i ovnen 15-20 min. på ikke altfor sterk varme (175 grader) eller på grillen - middels varme.
 
Fløtegratinerte poteter:
Skiv opp potetene med ostehøvel, varm dem opp forsiktig i en gryte, dryss over finhakket, frisk dill og gjør noen omdreininger med pepperkverna. Dryss litt salt over. Varm dette opp i smeltet smør i 5-8 minutter, ha i halvparten av fløten, la det surre i ytterligere 5 minutter. Hell blandingen over i en ildfast form, og hell over resten av fløten. Dryss revet hvit geitost over. Gratiner potetene i 20 minutter ved 180 grader.
 
Skjær opp ribben langs bena. Server med potetene og smørdampet brokkoli eller bønner med tomat
 
Tips:
Du kan godt bruke dielam/lite lam i stedet for kje.  
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen