Dagens rett

Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles
Foto: (swedewah)

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.
18 Juni 2021 - 23:00

Klippfisk, reker og kamskjell med følge har så mye smak at de ikke trenger noe krydder. Men ved å legge dem i marinade en time før grillingen starter, får de det lille ekstra.  

Sjømat på spyd skal bare såvidt innom grillen. Det er spesielt viktig med klippfisk, annen utvannet fisk samt skalldyr som er kokt på forhånd som reker. For mye varme gjør sjømat som dette tørr eller seig.

Dette er også å en fordel om du trenger en forrett i en større grillmeny, Mens resten av maten godgjør seg på grillen, nyter selskapet grillspydene med sjømat. Da trenger du halve mengden per grillentusiast.  

Se våre andre oppskrifter med sjømat på grillen 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Grillspyd med klippfisk

Grillspyd med klippfisk

Fremgangsmåte

Del klippfisken i litt store biter. Løk og tomater deles i båter, paprika i strimler, cherrytomater, sjampinjong og småløk kan være hele ev. deles i to.

Lag marinaden. Legg ingrediensene i marinaden og sett i kjøleskapet i 1 time før grilling. 

Tre klippfiskbiter, tomater, løk, kamskjell, sjampinjong, paprika, oliven og reker med skall på grillspydet. Pensle spydet med olje før du legger det på grillen. 

Det tar maks et par minutter på hver side rett på flammene, og så er grillspydene klare. Hold dem varme fram til servering. Det kan være lurt å dekke dem med alu-folie.

Tips:
Ferdigtredde grillspyd kan også legges i marinade 1 time før grilling. Legg dem i en avlang form slik at de dekkes best mulig av marinaden. 

Tips:
Du kan fint bruke torsk i stedet for klippfisk. Om du velger lettsaltet torsk, må den vannes ut et par timer, siden grillingen konsentrerer saltet. Du kan også bruke halvparten laks/klippfisk eller torsk.

Lyst til å bruke klippfisken til en annen rett skal du klikke her

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her