Bland havregryn, egg, løk, gulrot og hvitløk til jevn masse. La stå i 15 minutter for at saftene skal trekke inn i havregrynene. Hvis massen fortsatt er veldig løs, tilsett litt mer havregryn. Smak til med salt og pepper og en klype cayennepepper.
Form 4 store eller 6 mindre kaker.
Varm en panne med olje eller en kjele for fritering. Stek til gyllen overflate.
Tips:
Du kan også steke kakene på et stekebrett i ovnen ved 185 grader i 10 minutter.
Server med rømmedressing eller aioli, poteter av ønsket slag samt en salat.
Se alt det andre du kan lage med havregryn
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev