Dagens rett

Helkorn penne pasta med soltørket tomat og spinat

Mandag og du vet ikke hva du skal lage til middag? Denne pastaretten er løsningen
Foto: (ARTindividual)

Mandag og du vet ikke hva du skal lage til middag? Denne pastaretten er løsningen

Best av alt: du har garantert alle ingrediensene hjemme.
03 Februar 2020 - 01:00

 Fullkornpasta smaker mer enn den som er laget av fint hvetemel, og så er jo det grove melet sunnere. Det er derfor ikke så mye som trengs av ingredienser for at smaken skal bli fullverdig. Soltørkete tomater er en god løsning på denne tiden av året, og de fleste butikker selger slike nedlagt i olje, men aller best er de som kommer fra en småskalaprodusent, ofte fra Sør-Italia. Det er nesten umulig å komme gjennom vinteren uten dette i skapet. 

Alt du trenger å vite om pasta

Se alt det gode du kan lage med soltørket tomat 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Helkorn penne pasta med soltørket tomat og spinat

Helkorn penne pasta med soltørket tomat og spinat

Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken. Ha i en bolle og hold varm.

Skjær de soltørkede tomatene i strimler, legg i en bolle og hell 1 dl kokende vann over. La stå i 10 minutter og ta vare på tomatkraften. 

Finhakk hvitløk og sjalottløk. 

Varm oljen i en stekepanne og fres løken. Tilsett soltørkede tomater og tomatkraften og kok opp. Tilsett kapers og spinat, kok opp og monter sausen med smør. 

Hell over pastaen og rør rundt. Dryss over parmesan.  

Serveres med salat og grovt brød.

Tips: Om du ønsker en vegansk versjon, bytter du ut smør med olje og parmesan med et vegansk alternativ. 

Alt du trenger å vite om pasta

Slik lager du vegansk alternativ til parmesan

Se alt det gode du kan lage med soltørket tomat 

Mange retter med pasta finner du her

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik pimper du en grillet kylling fra butikken
Dagens rett

Slik pimper du en grillet kylling fra butikken

Grillet kylling er manges favoritt når middagen må raskt på bordet. Med enkle grep gir du den litt ekstra smaksdybde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her