DAGENS RETT: Hønsesalat fra Moskva

Dagens rett Hønsesalat fra Moskva

(Kondor83)

Slik skaper du russisk stemning rundt middagsbordet i dag

Og da snakker vi ikke om høy begerføring og flerstemt sang, men derimot om en ekstra god vri på russisk salat som skal stamme fra Moskva.

Kanskje kan russerne med denne oppskriften inspirere oss til å bruke mer høns? Det er i alle fall en ressurs vi er veldig dårlige til å utnytte. En av årsakene er at råvaren kun finnes i fryst form, og det oppleves for tungvint for hverdagsmåltidene. Som med dagens rett. Mens vi venter på at fersk høne skal dukke opp i butikken, kan vi bruke kylling som det jo er en overflod av. 

Har du en oppskrift du mener andre fotballinteresserte bør teste, kan du sende den inn til vår konkurranse

Har du hønsekjøtt for hånden, får det et solid smaksløft i denne oppskriften som altså inkluderer både saltagurk og krabbekjøtt, enten taskekrabbe eller kongekrabbe.

Se våre andre oppskrifter på russisk salat 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hønsesalat fra Moskva

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

150 g
0.5 stk
1 stk
dillkvast
1 pakke(r)
stk

Fremgangsmåte

Skjær agurkene i terninger og rør dem sammen med majonesen. La dette stå og trekke ca 30 minutter til 2 timer. Hå så i poteter og beinfritt hønsekjøtt, alt skåret i små terninger. Smak til med salt og pepper.

Legg salaten på fatet, pynt med salatblad, rensede krabbeklør og båter av hardkokte egg. Dryss til slutt over rikelig med nyhakket dill. Pynt eventuelt med lakserogn.

Tips:
På bildet er det brukt kongekrabbe i stedet for taskekrabbe. 

Tips:
Du kan godt posjere eggene.  

Tips:
Om du ikke har russiske saltagurker, kan du bruke franske cornichons eller norsk sylteagurk. Vår hjemlige er litt søtere så da må du justere med sitron. Alternativt kan du bruke fersk agurk som du salter i 15 minutter og skyller før du blander i majonesen. Du kan også bruke selskapserter som i en vanlig russisk salat.

Tips:
Du kan godt bruke kylling i stedet for høne. Velg da en halv grillet kylling og fjern skinnet. Eller stek to kyllingbryst, avkjøl og skjær opp. 

Sendt inn av

Foto: Kondor83

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen