Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Hønsesalat fra Moskva
Foto: Kondor83

Hønsesalat fra Moskva

Denne klassiske russiske hønsesalaten med krabbe heter i Russland vinegrets vuritzej.

Fremgangsmåte

Skjær agurkene i terninger og rør dem sammen med majonesen. La dette stå og trekke ca 30 minutter til 2 timer. Hå så i poteter og beinfritt hønsekjøtt, alt skåret i små terninger. Smak til med salt og pepper.

Legg salaten på fatet, pynt med salatblad, rensede krabbeklør og båter av hardkokte egg. Dryss til slutt over rikelig med nyhakket dill. Pynt eventuelt med lakserogn.

Tips:
På bildet er det brukt kongekrabbe i stedet for taskekrabbe. 

Tips:
Du kan godt posjere eggene.  

Tips:
Om du ikke har russiske saltagurker, kan du bruke franske cornichons eller norsk sylteagurk. Vår hjemlige er litt søtere så da må du justere med sitron. Alternativt kan du bruke fersk agurk som du salter i 15 minutter og skyller før du blander i majonesen. Du kan også bruke selskapserter som i en vanlig russisk salat.

Tips:
Du kan godt bruke kylling i stedet for høne. Velg da en halv grillet kylling og fjern skinnet. Eller stek to kyllingbryst, avkjøl og skjær opp. 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her