Dagens rett
Ikke smakt matjessild før? Da har du noe stort i vente

Ikke smakt matjessild før? Da har du noe stort i vente

Denne oppskriften fungerer like godt som en smårett nå i julestria som på et sildebord.
10 Desember 2016 - 11:14

 Matjessild er en virkelig delikatesse som vi må til Holland for å finne røttene til. Heldigvis lages det også litt her til lands, og du finner den i frysedisken i velassorterte butikker. Det er en sesongvare og sesongen er om våren, derfor selges den som fryst vare, Men kvaliteten er upåklagelig og smaken - ja, den må oppleves. Den spesielle framstillingsmetoden gjør at den får en smøremyk konsistens, helt annerledes enn spekesild.  

Derfor hører den hjemme på et sildebord - eller når du skal pleie deg selv med noe ekstra godt. 

Les mer om hvordan matjessild blir til og om sild som sådan

Se våre oppskrifter med matjessild 

Marinert matjessild med grillet paprika

Marinert matjessild med grillet paprika

Fremgangsmåte

  1. Ha alle krydderene til marinaden i en morter og støt dem sammen. Bland sammen med olivenoljen og ha i de ferdig vaskede og rensende filetene av matjessild.
  2. Mariner silden i 12 timer før servering.
  3. Bland alle ingrediensene til sausen sammen og sett kaldt.
  4. Smør paprikaen med litt olje og grill den under grillelementet til skinnet blir svart og begynner å boble. Snu paprikaene ofte.
  5. Legg dem i en plastpose så snart de grillet på alle sider, og la kjølne litt før du skreller dem.
  6. Del opp paprikaen i store biter og fres den i en panne med litt olivenolje, finhakket hvitløk og basilikum rett før servering.
  7. Fordel paprikaen på fire tallerkner, dander matjessildfiletene over og dekorer med salaten og friske urter.
  8. Ha sausen rundt retten og dryss over godt med frisk dill.

Server gjerne med gode poteter eller mørkt, litt søtt brød av pumpernikkeltypen.

Se våre oppskrifter med matjessild 

Slik lager du de gode silderettene

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Robert Sowa/Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir med maks kosevinfaktor
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir med maks kosevinfaktor

Ekstra gledelig med tanke på helgekosen er at den finnes i 100+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 142 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 142 andre å velge blant

Her er oversikten over de 147 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super hvit og rød Rioja-kvalitet for pengene
+
Ukens vin

Super hvit og rød Rioja-kvalitet for pengene

Hvit rioja er ikke hverdagskost, men denne er om enn hverdagslig priset, så veldig vellykket takket være den reneste frukt. Det gjelder også den røde utgaven.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir med maks kosevinfaktor
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir med maks kosevinfaktor

Ekstra gledelig med tanke på helgekosen er at den finnes i 100+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 142 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 142 andre å velge blant

Her er oversikten over de 147 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner
+
Tester

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner

Og da snakker vi ikke om Bordeaux eller Australia, som dominerer poengtoppen denne gangen, men 333 flasker med Raveneau og 84 flasker med Keller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super hvit og rød Rioja-kvalitet for pengene
+
Ukens vin

Super hvit og rød Rioja-kvalitet for pengene

Hvit rioja er ikke hverdagskost, men denne er om enn hverdagslig priset, så veldig vellykket takket være den reneste frukt. Det gjelder også den røde utgaven.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her