Saus:
Smelt smĂžret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rĂžr det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrĂžring i ca 2 minutter.
Ta kjelen av varmen, eller sett platen pÄ laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rÞr godt med en visp. Sett kjelen tilbake pÄ platen og kok opp under omrÞring.
Tilsett gresslÞkost og salt, og la sausen smÄkoke i ca 5 minutter. RÞr av og til. Smak til med salt og pepper.
GrĂžnnsaker:
Rens og kutt gulrÞttene, squashen og soppen i tynne skiver eller halvmÄner. Stek grÞnnsakene i smÞr i kjele eller stekepanne ved middelsvarme til de er mÞre. Smak til med salt og pepper.
Fisken:
Kok opp ca 3 l vann og tilsett œ dl salt per liter vann. Legg fiskefiletstykkene i det kokende vannet og skru ned varmen pĂ„ platen nĂ„r temperaturen pĂ„ vannet kommer opp mot kokepunktet.
La fisken trekke i vannet i ca 8 - 10 minutter.
Server fisken med ostesausen, grĂžnnsaker og gjerne med ris eller kokte poteter.
Her er andre retter med steinbit du mÄ prÞve
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev