Dagens rett

Kentucky Hot Brown Sandwich

Dagen derpå blir bedre med dette i magen

Dagen derpå blir bedre med dette i magen

Dessuten får du brukt opp rester fra 17. mai-feiringen. Her er det bare å lesse på, i dag er mer er mer som gjelder.
Aase E. Jacobsen
18 Mai 2020 - 02:00

Selv om årets 17. maifering ble annerledes enn i et normalår, kanskje sågar veldig rolig, er det lov å være litt sliten i dag. Og ingenting smaker bedre en combowmat som dette på en dag som denne. 

Av navnet er det lett å gjette seg til opprinnelsen, og ja, det er en amerikansk klassiker, som første gang ble laget på Brown Hotel i Lousville, Kentucky, i 1926. Som en vri på welsh rarebit, eller croque monsieur (ostesmørbrød på fransk) og i årene etter har den fått utallige etterligninger. I dag serveres det sågar en vegetarisk utgave på hotellet som selger noe slikt som minst 1000 sandwicher i uka.

Navnet til tross, originalen har ingen hotte ingredienser, hot betyr at den er rykende varm. Og så gjør den veldig godt i magen - ja, hele kroppen faktisk.

Bare se på hvor lykkelige disse stjernekokkene blir av å lage denne retten

 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Kentucky Hot Brown Sandwich

Kentucky Hot Brown Sandwich

Fremgangsmåte

Ostesaus:
Smelt smør i en kjele. Rør inn hvetemel og la koke inn et par minutter under konstant omrøring. Tilsett kraft og melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper og la småkoke i minst 5 minutter mens du rører. Sausen skal bli tykk. Ha i ost og rør til jevn og til osten har smeltet.

Sandwich:
Fordel brødskivene på et stekebrett. Legg kyllingkjøtt oppå. Dryss paprika over. Hell ostesausen over og topp med tomatskiver og baconskiver.

Tips:
I originalen er det kalkunkjøtt. Du kan godt bruke pecorino i stedet for parmesan  det gir enda mer smak. Og hvis du vil ha den hot-hot, bruk sterkt paprikapulver eller en type hot sauce.

Sett inn i ovnen ved 200 grader i 10 minutter eller til baconskivene er sprø og ostesausen begynner å ta farge.

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Tips:
Du kan godt steke bacon- og brødskivene på forhånd som gutta i denne filmen.  

Dryss over persille og server.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her