DAGENS RETT: Surølsdampede blåskjell

Dagens rett Surølsdampede blåskjell

(Bilde: Kai Øveraasen)

Lær deg å bruke øl i maten

Du kan begynne med denne enkle blåskjellretten, og så blir du garantert fristet til å lære mer.

Dagens oppskrift er hentet fra Øl- og matboka av Jørn Idar Almås Kvig. Den kom ut for et par år siden, og er ikke lenger i salg, men temaet og oppskriften er fortsatt like aktuell når det kommer til å bruke øl i maten. Du gjetter riktig når det ikke bare er å erstatte øl med vin eller annen væske i matlagingen. Du kan derfor trygt begynne med denne oppskriften. 

Se våre andre oppskrifter med øl 

Her finner du veldig mange oppskrifter med blåskjell

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Surølsdampede blåskjell

Fremgangsmåte

Sett en mellomstor kasserolle på middels varme, ha finhakket sjalottløk, hvitløk og selleri i litt olje. Blandingen skal ikke brunes, bare bli mør. 

Når grønnsakene er klare, tilsetter du blåskjellene, timian, laubærblad og surølet. Rør godt og ha lokk på kasserollen. 

Damp blåskjellene til de har åpnet seg, cirka fire til seks minutter. Gi det litt tid, og kast alle blåskjellene som ikke har åpnet seg. 

Ta ut blåskjellene og legg dem på et serveringsfat. Reduser kraften før du pisker inn smør og finhakket persille.  

Hell kraften over skjellene og server, gjerne med øl-majones og brød.

Se våre andre oppskrifter med øl 

 Her finner du veldig mange oppskrifter med blåskjell

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Kai Øveråsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen