DAGENS RETT: Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Syrligheten i tyttebærene fungerer til mer enn å rense opp i et tyngre smaksbilde. Nyere forskning har også vist at tyttebær effektiviserer fordøyelsen av fett.

Vel er laksen en fet fisk, men det er først og fremst bærets andre egenskaper som er interessante her. For i dette tilfellet laksen bidrar tyttebær sammen med salt og sukker til å konservere det rå fiskekjøttet. Tyttebæret har dessuten en annen side og det er at det er bakteriehemmende. 

Men først og fremst gir det en frisk og fruktsyrlig smak til maten.

Se våre andre oppskrifter med tyttebær

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Tyttebærmarinert laks

Fremgangsmåte

Legg laksefileten på et egnet fat. 

Bland salt og sukker og gni inn i laksefileten. Kvern over pepper. Blant tyttebærsyltetøy og olje og fordel over. Riv av rosmarinbladene og fordel over fileten. Dekk til med plastfolie og sett kaldt i minst en time hvis du skal steke fisken. Hvis du skal bruke den gravet, må den ligge i kjøleskap over natten. Aller helst bør du snu den i løpet av kvelden. 

Som hovedrett:
Skrap bort bærene og rosmarinen. Del opp fileten i fire stykker og stek i panne i smør noen minutter på hver side. Server med potetmos laget med godt smør eller pastinakkpure og båtpoteter.

Til koldtbord:
Skjær i skiver og server med rømme og eventuelt god sennep.

Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen