Dagens rett

Minestrone-suppe med pasta og kikerter

Denne italienske suppen lager seg selv og er verd å vente på
Foto: (ALLEKO)

Denne italienske suppen lager seg selv og er verd å vente på

For etter en drøy time kan du servere en mettende og smaksrik middagssuppe som kun trenger godt brød ved siden av.
Aase E. Jacobsen
10 Mars 2021 - 00:00

 Kikerter er en fantastisk råvare som erstatter andre proteiner i kosten som sjømat eller kjøtt. Derfor er denne suppen veldig mettende og typisk for sentralitaliensk tradisjonskost. Denne suppen spises tradisjonelt før kjøttet eller fisken - for at du skal trenge mindre av de mer eksklusive råvarene. Egentlig trenger du ikke mer enn en solid porsjon med suppe samt litt brød for å bli stappmett.

Se våre andre oppskrifter på suppe

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Suppe med pasta og kikerter Minestrone di Pasta e Ceci

Suppe med pasta og kikerter Minestrone di Pasta e Ceci

Fremgangsmåte

Finhakk løk, gulrot og selleri. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

Varm oljen i en stor kjele, ha i de hakkede grønnsakene og surr over svak varme under stadig omrøring i 5-7 minutter.

Tilsett kikertene , bland godt og la det putre i 5minutter. Rør i passata og vann. La det koke under omrøring i 2-3 minutter.

Tips:
Om du ikke får tak i passata som er most tomat, kan du bruke hermetisk tomat som du moser selv.

Tilsett 5 dl av kraften, rosmarinkvisten, salt og pepper. Kok opp, legg på lokk og la småkoke i en time mens du rører av og til.

Ha i resten av kraften, tilsett pastaen og kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la småkoke under stadig omrøring til pastaen er ferdig, 7-8 minutter eller etter anvisning på pakken for pastaen. Smak til med salt og pepper. Ta ut rosmarinkvisten og server suppen rykende varm i oppvarmede skåler, drysset med revet parmesan og noen basilikumblader.

Dette er en enkel, landsens suppe. Pastasorten conciglie står fint til kikertene, men også andre lignende pastasorter kan brukes.

Les alt om pasta her

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

 Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her