Finhakk lÞk, gulrot og selleri. Du kan ogsÄ bruke en kjÞkkenmaskin.
Varm oljen i en stor kjele, ha i de hakkede grĂžnnsakene og surr over svak varme under stadig omrĂžring i 5-7 minutter.
Tilsett kikertene , bland godt og la det putre i 5minutter. RĂžr i passata og vann. La det koke under omrĂžring i 2-3 minutter.
Tips:
Om du ikke fÄr tak i passata som er most tomat, kan du bruke hermetisk tomat som du moser selv.
Tilsett 5 dl av kraften, rosmarinkvisten, salt og pepper. Kok opp, legg pÄ lokk og la smÄkoke i en time mens du rÞrer av og til.
Ha i resten av kraften, tilsett pastaen og kok opp under omrÞring. Skru ned varmen og la smÄkoke under stadig omrÞring til pastaen er ferdig, 7-8 minutter eller etter anvisning pÄ pakken for pastaen. Smak til med salt og pepper. Ta ut rosmarinkvisten og server suppen rykende varm i oppvarmede skÄler, drysset med revet parmesan og noen basilikumblader.
Dette er en enkel, landsens suppe. Pastasorten conciglie stÄr fint til kikertene, men ogsÄ andre lignende pastasorter kan brukes.
Les alt om pasta her
Her finner du mange flere deilige supper
Mange asiatiske supper du bĂžr prĂžve
9 lettlagete supper Ä ta med pÄ tur
Slik lager du kraft selv
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev