DAGENS RETT: Mung-linser som i India

Dagens rett Mung-linser som i India

(ivanmateev)

Klar for et grønnere liv, men uten å gi avkall på smaksintensitet? Prøv denne oppskriften

Det indiske kjøkken er kilden til noen av de beste vegetariske rettene, gjerne med utgangspunkt i linser, og denne er intet unntak.

Mung-linser - som egentlig er halve mung-bønner, er et supert alternativ for hverdagsmaten i januar. De er billige, lar seg mikse med det meste og trenger kortere koketid enn andre linser og bønner. De trenger heller ikke bløtlegges. 

Smaken er mild, lett søtlig og tåler en del krydder. Denne oppskriften kommer fra Amti i det nordøstlige hjørne av Maharashtra, den indiske delstaten som utgjør hjertet av landet og har Mumbai som hovedstad. Kjøkkenet beskrives som svært aromatisk takket være bruken av ferske masalas, altså krydderblandinger. Å riste krydderne først er essensielt for å makse smaken, og ikke tar det mye tid heller. 

De fleste krydderne har du i skapet eller skaffer du enkelt på en velassortert matbutikk. Til og med dyvelsdrek som du kanskje ikke har vært borti før, artig navn og en nødvendighet om du skal eksperimentere med indiske vegetarretter.

Les mer om dette krydderet med det rare navnet her

Prøv våre andre oppskrifter med linser 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Moong dal linser som i Aamti, Maharashtra i India

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

280 g
halve mungbønner (moong dal)
6 dl
stk

Fremgangsmåte

Her kommer en delikatesse fra Maharashtra. Ypperlig sammen med kokt ris og en grønnsakrett.

Kok opp linsene i vann og la dem koke til de er myke og grøtete. Ha resten av ingrediensene klare.

Varm oljen i en liten kjele. Ha i sennepsfrø. Når de spretter, ha i dyvelsdrek, gurkemeie, spisskummen, karriblader og chili. Stek i 1 minutt og ha linsene i.

Kok opp. Tilsett tomat, koriander, salt og slå av varmen. Dekk til.

Serveres varm med vanlig kokt ris til.

Sendt inn av

Foto: ivanmateev

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen