DAGENS RETT: Mild linsekarri Vatan dal

Dagens rett Mild linsekarri Vatan dal

(Arundhati Sathe)

Denne indiske vegetarretten smaker mye, men er likevel så mild at selv de sarteste mager tåler den

Krydderet dyvelsdrek - djevlemøkk - smaker nemlig som løk/hvitløk, men er et alternativ for den som unngår løk i maten.

Krydderet med det mystiske navnet, dyvelsdrek eller djevelmøkk, som det skal ha fått på grunn av den skarpe lukten, er også kjent som asafoetida, og er mye brukt i indisk matlaging. Og særlig i retter med ingredienser som kan skape luft i magen, som linser.

Om du synes lukten er lite fristende er trøsten at den blir borte med varmebehandling. Og sammen med de andre krydderne får du en velduftende karri. Som altså smaker himmelsk.  

Se våre andre retter med linser

Skaff deg dagens rett som e-post 

Mild linsekarri Varan Dal som i India

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1 ts
dyvelsdrek/asafoetida
stk
200 g
stk

Fremgangsmåte

Bløtlegg linsene i vann i 30 min, hell av vannet, skyll og la dem deretter dryppe godt av. 

Kok linsene i 7,5 dl vann til de er helt myke. Tilsett gurkemeie, spisskummen, dyvelsdrek og en klype salt. La det småkoke i 5 minutter.

Om du synes lukten er lite fristende av dyvelsdrek er trøsten at den blir borte med varmebehandling. Og sammen med de andre krydderne får du en velduftende karri. Som altså smaker himmelsk.  

Tilsett spinat, rør om og kok videre i 2-3 minutter til spinaten er bløt.

Tips:
Dyvelsdrek/asafoetida kan erstattes av 1 fedd hvitløk. 

Tips:
Server den gjerne på kokt ris med en skjefull ghee (klaret smør) over.

Se våre andre retter med linser

Her finner mange indiske retter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Arundhati Sathe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen