Frikassé er skikkelig retromat, og morsomt å servere både til unge, som vil oppleve det som noe helt nytt, og til de litt eldre som blir blank i øynene ved synet av sin barndoms favoritt. Det som er så genialt er at det er en rett som er kjempelett og rask å lage.
Og til denne oppskriften kan du bruke både fryst og fersk fisk.Det du får tak i rett og slett.
Flere oppskrifter på frikassé finner du her
Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Fiskegryte med frikassesaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rens og skjær grønnsakene i terninger. Kok dem halvmøre i vann med salt.
Visp sammen hvetemel og fiskekraft og rør det i grønnsakene og kok opp.
Skjær fiskefileten i porsjonsstykker, legg dem i gryten med grønnsakene og la retten trekke til fisken er gjennomkokt og grønnsakene møre.
Smak til med salt og pepper og dryss grønt over før servering.
Spis kokte poteter eller brød til, eller kok potetterninger sammen med grønnsakene.
Dette er raskt å lage og enkelt å servere. Bruk de grønnsakene du har, alt blir godt. Det vi har satt opp er bare et forslag.
Se flere fristende fiskegryter her
Her får du svært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Kinn Kveldsbris
Norge
Volum: 0.750 Pris: 94,90 Basisutvalget -
84 Poeng
Brocard Saint-Bris Sauvignon 2015
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 161,00 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 149,90 Basisutvalget -
86 Poeng
Roland Lavantureux Petit Chablis 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Urlar Select Parcels Sauvignon Blanc 2016
New Zealand
Volum: 0.750 Pris: 220,90 Partiutvalget