Dagens rett

Posjert torsk med pepperrot, dillvinagrette, sprø løk & potetchips

Så lekker kan torsk bli
Foto: (Tom Haga)

Så lekker kan torsk bli

Små detaljer er det som gjør susen i denne smaksrike torskeretten. En oppskrift som alle kan klare.
Aase E. Jacobsen
27 Oktober 2018 - 01:01

I denne oppskriften kombineres noen av sesongens beste grønnsaker med den allestedsnærværende torsken - i hvert fall nå som det er blitt kaldere i sjøen og torsken fastere i fisken. 

Se alt det andre du kan lage av torsk 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Posjert torsk med pepperrot, dillvinaigrette, sprø løk & potetchips

Posjert torsk med pepperrot, dillvinaigrette, sprø løk & potetchips

Fremgangsmåte

  1. Strø grovt salt på torskefileten og la den ligge i 10 minutter.
  2. Skyll fileten i kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir.
  3. Ta av litt av dillen til pynt og kutt resten av dillen grovt opp og ha den sammen med oljen i en blender. Kjør sammen til en glatt røre.
  4. Ha blandingen over i en kjele og kok opp, la den koke i ca fire minutter til den er klar og grønn i fargen. Sil oljen og sett den til avkjøling.
  5. Skjær løk og mandel løvtynt, helst på en mandolin eller en annen kjøkkenmaskin. Friter de tynne skivene i olje på 160 grader (bruk gjerne et termometer).
  6. Kok opp laken til fisken og ha fiskestykkene oppi. La fisken trekke (posjere) på 78 grader i ovn eller kjele til den skiver seg.
  7. Server fisken med revet pepperot og dillsalat med sprø potet og løk.
  Tips: Vinaigretten skal være irrgrønn, og den henter fargen fra dillen. Dersom dillen ikke har nok farge, kan du tilsette litt spinat som gir en dyp grønnfarge, men lite smak.
 
Denne retten kan også serveres som forrett - beregn da halv mengde pr person.
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

NHO har undersøkt hvor ofte folk spiser på restaurant

Restaurantbransjen har merket det at gjestene kniper igjen, og her er fasiten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her