Makrell hører utvilsomt sommeren til. Her får du en oppskrift som nok skiller seg fra de fleste makrellmåltidene du har hatt i sommer. Denne fete fiskesorten passer perfekt inn i en japansk smaksdrakt. Og sando er japanernes favoritt-hurtigmat.
Du kan også prøve denne sandoen
Se alt det andre du kan lage med makrell
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Saba sando - Makrellsandwich på japansk vis
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Mariner makrellfiletene i BBQ-sausen i rundt 15 minutter.
Rasp gulrøttene på et rivjern. Vask og tørk salatbladene.
Du kan bruke den brødtypen du liker, det trenger ikke være focaccia. Bruk gjerne surdeigsbrød eller baguette. Del brødet i to. Eventuelt kan du lage fire sandwicher av brødskiver.
Grill eller stek den ferdigmarinerte makrellen med skinnet på, helst til skinnet blir sprøtt og crispy. Pensle med litt ekstra marinade under grilling/steking, ved behov.
Gi gjerne brødet en lett omgang på grillen/ i stekepannen også.
Legg fisk og grønnsaker inn i sandwichen.
Tips:
Habaneropulveret kan reduseres eller utelates om du ikke er glad i sterk saus.
Du kan også prøve denne sandoen
Se alt det andre du kan lage med makrell
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Godfisk.no
Foto: Tom Haga
Drikke som passer til denne oppskriften
-
81 Poeng
Allram Lössterrassen Grüner Veltliner 2019
Østerrike
Volum: 2.000 Pris: 325,00 Basisutvalget -
86 Poeng
Josef Dockner Oberfeld Grüner Veltliner 2016
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Amundsen Apocalyptic Thunder Juice New England IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 55,20 Basisutvalget -
88 Poeng
Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 41,90 Basisutvalget -
89 Poeng
Schmitt Frei. Körper. Kultur. Weiss
Tyskland
Volum: 1.000 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget