DAGENS RETT: Salat med kalkun eller kylling fra Virginia

Dagens rett Salat med kalkun eller kylling fra Virginia

(LauriPatterson)

Til denne salaten trenger du rester

Mange synes kylling og kalkunkjøtt smaker bedre kaldt, i form av en salat som denne. Skulle det bli noe igjen, smaker den fortreffelig dagen etter i matboksen.

En slik salat er derfor dobbel restemat - ikke en smule går til spille. For den smaker nesten enda bedre dagen etter. 

Se våre andre oppskrifter på kalkunsalat

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kalkunsalat fra Virginia

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

600 g
kaldt kalkunkjøtt, kokt eller stekt
200 g
0.25 stk
2 stk

Fremgangsmåte

Rør sammen majonesen og pikset kremfløte og smak blandingen til med appelsinsaft, salt og pepper. Gjør sellerien i stand og høvle den fint.

Skjær og plukk løs kalkunkjøttet fra benene, og skjær det i små terninger. Fjern kjernehusene fra eplene og skjær eplekjøttet i terninger. Skyll og rist vannet godt av salathodet. Hold av 5-6 av de lekreste bladene og skjær de øvrige i strimler. Skrell appelsinen og skjær den i skiver, og skjær over disse én gang.

Vend kalkunkjøttet, selleri, epleterninger og hele salatstrimler i majonesblandingen. Smak til med salt og pepper samt Tabasco. Legg hele salatblad på et fat, fordel kalkunsalat oppå og pynt til slutt med halve appelsinskiver.

Tips:
Salaten har godt av å stå på et kjølig sted i 30 minutter før servering. Vent med å legge på appelsinskivene til like før salaten kommer på bordet.

Tips:
Du kan fint bruke kyllingkjøtt i denne salaten. 

Sendt inn av

Foto: LauriPatterson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen