En slik salat er derfor dobbel restemat - ikke en smule går til spille. For den smaker nesten enda bedre dagen etter.
Se våre andre oppskrifter på kalkunsalat
Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Kalkunsalat fra Virginia
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Rør sammen majonesen og pikset kremfløte og smak blandingen til med appelsinsaft, salt og pepper. Gjør sellerien i stand og høvle den fint.
Skjær og plukk løs kalkunkjøttet fra benene, og skjær det i små terninger. Fjern kjernehusene fra eplene og skjær eplekjøttet i terninger. Skyll og rist vannet godt av salathodet. Hold av 5-6 av de lekreste bladene og skjær de øvrige i strimler. Skrell appelsinen og skjær den i skiver, og skjær over disse én gang.
Vend kalkunkjøttet, selleri, epleterninger og hele salatstrimler i majonesblandingen. Smak til med salt og pepper samt Tabasco. Legg hele salatblad på et fat, fordel kalkunsalat oppå og pynt til slutt med halve appelsinskiver.
Tips:
Salaten har godt av å stå på et kjølig sted i 30 minutter før servering. Vent med å legge på appelsinskivene til like før salaten kommer på bordet.
Tips:
Du kan fint bruke kyllingkjøtt i denne salaten.
Sendt inn av Apéritif
Foto: LauriPatterson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Geil Bechtheimer S Riesling Trocken 2017
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 180,00 Testutvalget -
88 Poeng
Südtiroler Montiggl Riesling 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Jermann Vinnae 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 295,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Ch. Berne Grand Recolte Rosé 2017
Frankrike
Volum: 1.500 Pris: 399,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Wente Morning Fog Chardonnay 2016
USA
Volum: 0.750 Pris: 169,00 Basisutvalget -
89 Poeng
Dieu du Ciel! Rosée d'Hibiscus
Canada
Volum: 0.340 Pris: 45,00 Bestillingsutvalget